Na Benešovsku citelně narušuje běžný automobilový provoz třeba uzavírka ve Vlašimi. Kvůli sanaci náspu nad zámeckým parkem a řekou Blanicí, po němž vede silnice od Benešova, řidiči jezdí objížďkou přes Domašín. Vzhledem k tamním podmínkám provoz i na této objížďce musí usměrňovat přenosné semafory. Komplikace tam budou motoristé prožívat až do 16. září.

Kvůli stavbě mostu přes mezinárodní silnici E55 u Bystřice ve směru k Letišti Benešov u Nesvačil jezdí řidiči objížďkou, a to potrvá až do konce září.

Výstavba vodovodu zase komplikuje dopravu v Týnci nad Sázavou na příjezdu od Benešova. Práce tam potrvají až do poloviny velkých prázdnin. Provoz řídí mobilní semafory.

Uzavírka se podepsala i na provozu na silnici od Benešova na Netvořice. A to dokonce na dvou místech. Při jedné akci je opravována hráz rybníka u Dunávic a při druhé most nedaleko Netvořic. Zatímco práce na hrázi zhotovitel plánuje až do konce letošního roku, uzavírka silnice kvůli mostu skončí už 30. září.

Ilustrační foto.
Benešovský úřad věří, že kuřáci budou s nekuřáky žít v porozumění

Na omezení dopravy se ale musejí připravit i ti motoristé, kteří pojedou z Prahy do Brna po dálnici D1. Práce na vylepšení dálnice tam na 48. až 57. kilometru potrvají do konce června. Auta jezdí ve zúžených pruzích rychlostí omezenou na 80 kilometrů v hodině.

Dopravní uzavírky. Infografika.Zdroj: Deník

Kliknutím infografiku zvětšíte.

I DALŠÍ LOKALITY

Vrásky na čelech kvůli objížďkám mají ale i řidiči v dalších částech regionu. Podstatné pro obyvatele sousedního Kutnohorska i širokého okolí je třeba uzavření malínského mostu v Kutné Hoře. Kvůli kompletní přestavbě se uzavřel 13. března a plánované dokončení je až prosinec příštího roku. Malínští obyvatelé zůstali od zbytku Kutné Hory odříznutí a musí na své všední cesty na nákup či do práce používat objízdné trasy, které vedou přes Kaňk a přes Církvici. Tím ale trápení řidičů v Kutné Hoře nekončí. Provoz je zde omezen i v ulici Na Náměti, kde kvůli uzavírce ubylo přibližně třicet parkovacích míst. Důvodem je rekonstrukce ulice. Lidé tak v současné době nezaparkují ani neprojedou v úseku od křižovatky s ulicí Na Lávkách a Krupičkova až po světelnou křižovatku U Podlipných. Navíc 20. června se uzavírka ještě protáhne, a to až ke křižovatce s ulicí Tylova. Na zprůjezdnění si řidiči počkají až do září.

ROZKOPANÉ MĚSTO

I Kolín je letos rozkopaným městem. Nadále pokračuje omezení na nadjezdu nad železniční tratí, kde se opravují mostní závěry, hotovo by mělo být nejdéle za týden. „Dalším omezením, které prozatím přetrvá, je prováděná oprava mostních závěrů na Novém mostu, kde je termín pro ukončení prací stanoven na 30. června," uvedl místostarosta Tomáš Růžička. Dále pokračuje i uzavírka Rorejcovy ulice a další omezení kvůli modernizaci autobusového nádraží. Na dopravě v Kolíně se podepisuje i rekonstrukce silnice v Pňově-Předhradí. Po sedmi etapách se zde bude opravovat až do poloviny července. Doprava je svedená vždy do jednoho jízdního pruhu, tvoří se dlouhé kolony. I zbytkem Kolínska lidé neprojedou bez omezení. U Svojšic je uzavřený most a až do konce letních prázdnin se bude jezdit přes Toušice a Mlékovice. V Přišimasech je kvůli opravě silnice do 18. června plánovaná obousměrná objížďka přes Hradešín. Situace není ideální ani u Úval, kde se opravuje most. Práce by měly trvat do října.

Ilustrační foto.
Restauratéři zákaz kouření moc neřeší