V Louňovicích pod Blaníkem se slavnosti konají v sobotu 23. září od 10.30 hodin. Hlavní program bude připravený na zámecké zahradě, pouťové atrakce a stánky budou rozmístěné po náměstí Jana Žižky.

Slavnostního otevření pečovatelského domu ve Zvěstově se zúčastnili nejen místní, ale také hejtmanka Kraje.
Ve Zvěstově otevřeli pečovatelský dům



Doprovodný program bude ale i v jiných částech obce. Třeba Péťův Podblanický veterán klub představí automobilové veterány na hřišti u pivovaru. Z této strany bude také přístup na náměstí pro vozidla zakázán. „Louňovice budou během slavností průjezdné. Jen v centru bude snížená rychlost na 30 kilometrů za hodinu. Změnou bude zákaz vjezdu od pivovaru na náměstí,“ potvrdil místostarosta Jiří Malý s tím, že na nepřehledných místech budou umístěné ukazatele, kam mohou řidiči zajet.

Program Svatováclavských slavností na BenešovskuZdroj: Deník

Kliknutím zvětšíte.

Ani o parkování nebude pod Blaníkem nouze. Svá vozidla budou moci zájemci nechat přímo pod hrou Blaník, na parkovišti u pivovaru nebo na louce u hřbitova.

Votické slavnosti dopravu omezí minimálně. Řidiči se během 28. září nedostanou jen na Komenské náměstí, kde se akce koná od 10 hodin. „Parkovacích míst je po Voticích dostatek. Kolem centra jsou hned tři parkoviště, kde budou zájemci moci parkovat,“ doplnila Jaroslava Pokorná, ředitelka Informačního centra Votic.

Farní charitě ve Vlašimi přijel popřát i kardinál Dominik Duka.
Kardinál Dominik Duka popřál Farní charitě k výročí