Přitom už 9. února Benešovský deník informoval, že na stavbu má město sedm milionů korun a první vozy na parkoviště vjedou ještě letos.

„Při přípravě jsme narazili na to, že v místě budoucího parkoviště jsou umístěné kabelovody,“ vysvětlil důvod nenadálého odložení zahájení stavby místostarosta Roman Tichovský.

Jestliže bude Benešov trvat na projektu, musel by Telecom kabely přeložit na jiné místo. To by ale stavbu výrazně prodražilo.

„O částku v řádech milionů korun,“ uvedl místostarosta. „Právě proto jednáme i o tom, abychom kabely překládat vůbec nemuseli. To by ale znamenalo určité úpravy stavebního řešení,“ řekl Tichovský s tím, že takové řešení je třeba najít, protože by se mohlo stát, že by překládka kabelů byla nakonec dražší, než samotná stavba parkoviště.

O kabelovodu podle místostarosty Benešov prý vůbec nevěděl. Na budování měl dokonce už vydané územní rozhodnutí. O kabelech se pak dozvěděl při projednávání stavebního povolení.

Na něm Telecom uvedl podmínky, za nichž je možné stavět.

Ze stavby kvůli potížím s kabelovodem nejspíš nesejde. Může se ale stát, že investor kvůli kabelům upraví rozsah stavby. Pravděpodobné zahájení díla se tak odsouvá na letošní podzim.