Jednotky dobrovolných hasičů z celého kraje a taktéž například z Neveklova získali dohromady 13 hydraulických vyprošťovacích sad, 4 plovoucí čerpadla, 35 kusů motorových řetězových pil a 2 ruční kotoučové rozbrušovací pily. Vyprošťovací sady pak přednostně obdržely jednotky zasahující u dopravních nehod. Profesionální hasiči tuto techniku darovali po tom, co získali modernější vybavení.

Okresní přebor 2016/2017.
OBRAZEM: Titul pro Struhařov je ve správných rukou

„Dobrovolní hasiči jsou zejména v malých obcích často první, kteří v nouzi lidem pomohou. Jejich pomoc je v celém systému IZS velmi významná, proto jsem ráda, že se jim tímto způsobem dostává do rukou kvalitní technika, kterou potřebují. Hasiči jsou jednou velkou rodinou, tento dar je toho jasným důkazem,“ řekla hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová.

Technické prostředky byly sborům dobrovolných hasičů přidělené na základě analýzy vycházející z dlouhodobých statistik údajů o počtu mimořádných událostí a nasazení konkrétních jednotek, například při likvidaci následků silných bouřek a větrných kalamit. „I toto je cesta ke zvýšení jejich akceschopnosti, a tím i zajištění většího bezpečí občanů Středočeského kraje,“ zdůraznil náměstek krajského ředitele HZS Miloš Hladík.

Středočeský kraj podporuje dobrovolné a profesionální hasiče dlouhodobě. Zastupitelé Středočeského kraje schválili na svém zasedání 27. června dotace z Fondu podpory dobrovolných hasičů a IZS. 93 žadatelům rozdělili více než 41 milionů korun.

Policie, ilustrační foto.
Pozor! Nečestný kominík obchází Vlašimsko