I oni se potýkali s problémy, které vytrvalé sněžení přineslo. Většina osobních vlaků měla zpoždění, které dosahovalo zhruba dvaceti minut.

„Dneska, ve středu 15. prosince, jsem všude a zároveň nikde. Vyrazili jsme už v jedenáct hodin v noci a od té doby uklízíme, kde je to nejvíc potřeba nebo kam se kvůli zaparkovaným autům dostaneme,“ uvedl Bohumil Rataj, ředitel Technických služeb Benešov s tím, že mají v terénu dva svoje traktory, tři malé traktory, jednu frézu, plus dva další stroje na čištění chodníků a patnáct lidí s lopatami. „K dispozici máme ještě devět firem s nakladači, které uklízí parkoviště a večer budou odvážet nahromaděný sníh z ulic,“ dodal Rataj.

I na silnicích první třídy jezdily pluhy a sypače celou noc.

„Na úseku silnice I/3, který je dlouhý zhruba 17 kilometrů máme dvě auta, která se nezastaví. Jedno nám dokonce ve čtyři ráno spadlo do příkopu. Musela přijet těžká technika a vytáhnout ho. Ale před sedmou už bylo opět na kolech a fungovalo dál,“ řekl Josef Málek, cestmistr BES Benešov, úsek Votice a dodal, že největším problémem jsou pro ně velká auta, která kvůli špatným pneumatikám zůstanou stát v kopci. „Jakmile zastaví jedno auto, zůstanou stát i ty ostaní a je konec,“ vysvětlil Málek.