Benešov totiž dlouhodobě usiluje o to, aby ŘSD opravilo průtahy městem. Ty sice patří do správy kraje, ale právě ŘSD na ně poslalo při loňské opravě mezinárodní silnice E55, kterou zase spravuje ŘSD, tisíce aut. A ta po sobě zanechala doslova spoušť, i když těžké náklaďáky od Tábora jezdily ku Praze objížďkou přes Sedlčansko.

Ale opačným směrem, tedy od Prahy na Tábor tomu tak nebylo a kamiony se proplétaly silničkou před Pomněnice.  „Zatím probíhají jednání s ŘSD a to se k našemu požadavku nestaví zcela negativně,“ říkal před deseti dny při tiskovce starosta Benešova Petr Hostek s tím, že díky pasportizaci po každých deseti metrech, čili jakési inventuře technického stavu, je dostatečně jasné, jak komunikace vypadala před a po uzavírce E55.

Den prevence v Benešově.
KRÁTCE: Den prevence závislostí bude také Fórem mladých

Požadavek Benešova se na opravu silnic se týká také průtahu města od křižovatky U Topolu ulicemi Křižíkovou, Jana Nohy, Hodějovského a Červené Vršky.

Město se ale už dohodlo s ŘSD na vypsání výběrového řízení na zhotovitele opravy a tak by už v létě mělo být jasné, kdo na podzim silnice za částku zhruba 14 milionů korun, začne opravovat.

Rekonstrukce silnice od topolu se uskuteční jen v úseku od čerpací stanice Jasa za křižovatku v ulici Jana Nohy, s ulicí Spartakiádní.  „Stávající povrch bude odfrézován sto padesát milimetrů pod úroveň vozovky a nahrazen novou konstrukční skladbou a obalovanou směsí,“ informovala Vedoucí Odboru rozvoje města a správy majetku Helena Kaňková.

Oprava sinice na Pomněnice začne na křižovatce se silnicí I/3, tedy E55, přes náves v Pomněnicích a skončí na křížení silnice na Týnec.

Silnice, po kterých se v Benešově jezdí, nespravuje všechny toto město. Pozemky pod nimi sice patří Benešovu, ale komunikaci spravují jiné subjekty. Některé, a to jsou právě ony průtahy Benešovem od Tábora na Vlašim a od Prahy na Vlašim, patří pod správu Středočeského kraje.

Mladší žáci FK Čáslav E jako okresní přeborníci v sezoně 2016/2017.
Na Benešovsku je líhní budoucích sportovních hvězd Vlašim