Potvrdil to pro Benešovský deník místostarosta Roman Tichovský. „Zkušebně jsme udělali jednu z ulic jednosměrnou a nyní, po vyhodnocení, se tak stane v celé lokalitě," řekl benešovský politik.

Současně připomněl, že důvodem změn v dopravě na Červených Vršcích je stále přetrvávající chaos, který tam způsobují parkující řidiči. Ti stojí před svými domy a projíždějící vozidla při vyhýbání kličkují sem a tam. Paradoxně to parkující způsobují striktním dodržováním vyhlášky – stojí vždy vpravo ve směru jízdy.

„Parkování je tam opravdu příšerné," potvrdil Tichovský.

Město hodlá zřízením jednosměrek dát parkování na Vršcích řád. Právě proto na každé z jednosměrek, podobně jako je to už teď v Nezvalově ulici, vznikne vodorovné značení, podle něhož řidiči zaparkují.

Na posun k lepšímu si ale řidiči budou muset zvyknout podobně, jako před několika lety ve stejné lokalitě na odstranění značek s vyznačením přednosti na křižovatkách.

Kromě jednosměrek připravuje Benešov také zvětšení zastávky městské hromadné dopravy v ulici Jiřího Franka, nedaleko podjezdu pod tratí. Právě tam město také rozšíří, na úkor silnice, chodník. Před podjezdem pak umístí z obou stran značky s vyznačením přednosti v jízdě.

„Vzhledem k tomu, že záliv zastávky bude zasahovat do náspu železnice, není jisté, kdy se nám podaří zajistit stavební povolení," připomněl ještě Tichovský s tím, že všechny úpravy na Červených Vršcích přijdou město na 1,2 milionu korun.