Nejen během prosince, ale v rámci celého roku se mohou rodiče dětí z maršovické školy podílet na jejich programu.

„Při poslední návštěvě České školní inspekce jsme byli pochválení za spolupráci s rodiči, jelikož k nám mohou přijít v běžném režimu a strávit tak čas se svými ratolestmi," uvedla ředitelka Mateřské školy Maršovice Miroslava Strakatá s tím, že aktuálně se společně děti i rodiče připravovali na vánoční jarmark výrobou dárkových předmětů. Z jejich prodeje bude vedení školky financovat nákup drobných předmětů pro nejmenší, například hraček.

Vánoce v maršovické školce slaví děti se vším všudy. Od zřizovatele, tedy obce, dostali ratolesti jako každý rok velkou borovici, kolem které se posléze připravují vánoční akce.

„Během jarmarku máme umístěné stánky v přízemí naší budovy, kde prodávají rodiče i děti svoje výrobky. Jarmark je samozřejmě i pro veřejnost. Na dnešní den máme pro rodiny dětí připravenou vánoční besídku, která již patří k tradici," dodala ředitelka Miroslava Strakatá.

Vánoční besídka začne v dopoledních hodinách. Děti mají připravené vystoupení, poté dostanou nadílku a připraveno bude pro ně také malé občerstvení.

„Každoročně k nám na besídku docházejí i místní myslivci, kteří ze svých financí obdarují děti balíčkem s cukrovinkami a ovocem," dokončila ředitelka Miroslava Strakatá.

Mezi netradiční záležitosti školky také patří to, že rodiče mohou v rámci běžného režimu přijít i se svými nejmenšími dětmi, aby si s předškoláky mohly hrát.

Není tedy divu, že aktuálně je školka kapacitně naprosto obsazená.

Pro ty, kteří by chtěli zakusit vřelou atmosféru maršovické mateřinky, jsou v nabídce i volnočasové aktivity, na kterých se, jak jinak, podílejí také rodiče samotných dětí. Od začátku příštího roku by se tak mohli předškoláci těšit třeba na kurzy TaeKwon-Do.