Výše ceny za užití místních komunikací nebo jejich úseků ke stání silničních motorových vozidel je rozdělena podle vzdálenosti od centra a významu místa. V Nové Pražské, ve Vnoučkově před a vedle OD Hvězda zaplatí motoristé za každou i započatou hodinu 20 korun. To samé platí i v části Tyršovy ulice a také ve Vnoučkově podél Bati.

Ilustrační foto
Divišov byl opět stoprocentní



Na Masarykově náměstí, v části Tyršovy u Hotelu Pošta a na Malém náměstí činí taxa za stání za prvních 15 minut pět, za prvních 30 minut 10, za hodinu parkování a za každou další hodinu 20 korun. V ulici F. V. Mareše, poblíž pošty, na velkém parkovišti Pod Brankou a v Jiráskově ulici vedle školy činí parkovné za hodinu 10 korun.

Nejvyšší částky zaplatí řidiči v Konopišti. Za motocykl 30 korun za den, za osobní automobil 60, za mikrobus, karavan, obytný přívěs 150 a za autobus pak 300 korun za den.

Nový parkovací systém v Benešově motoristé kritizují  

Petice jako zbraň proti všemu, teď proti právě spuštěnému chytrému parkovacímu systému v centru Benešova. Jenže právě smart parking uživatele, tedy motoristy, příliš nenadchl. Více se totiž zajímají o to, kolik budou muset za stání na pozemcích města platit. Například signatářka podepsaná jako Kateřina Vlčková z Benešova připomíná, že si chce zaplatit jen určitý počet minut a ne celou hodinu.

A protože je taxa za parkování proti takzvaným korunovým automatům vyšší, založili nespokojenci protestní archy. Pod text protestu s titulkem Pohodlné a rychlé parkování v Benešově pro každého se už za pár dní podepsalo na 60 lidí. Podle starosty Benešova Petra Hostka je ale pozitivních ohlasů a spokojených motoristů více. Signatáři kritizují právě zejména to, že v takzvaných korunových automatech stačilo při krátkém odběhnutí od vozu jen pár korun. tahle kritika se už také projevila na úpravě cen parkovného. 

Poštolky se vrátily zpět do přírody po měsíci.
OBRAZEM: Tři poštolky znovu vzlétly na vlašimském letišti