Už v prvním dnu děti zachvátilo nadšení pro tento sport a radost z drobných úspěchů. Každý se moc snažil a všichni měli úsměv na tváři. Zažili spoustu legrace a věří, že v tomto duchu stráví celý týden.

Lyžařské akci předcházel předplavecký výcvik, kde děti pod vedením instruktorů poctivě plnily zadané úkoly. Odměnou jim byl relax ve výřivce a příslib další lekce.

Opětovná návštěva Dua Jaking ve školce potvrdila jejich popularitu u školáčků. Předvedli se před dětmi se svým vystoupením s balónky, trochu kouzlili a nakonec si vzal slovo cvičený pejsek. Některé děti se mohly i aktivně zúčastnit.

Předškoláci si vyrazili také na vystoupení do místní sokolovny. Žáci tanečního oboru ZUŠ Votice pod vedením paní Kubínové nastudovali taneční vystoupení, kterým dětem navodili pohádkovou náladu.

„Třešničkou na dortu aktivit byla účast na výukovém programu pro mateřské školy v rámci Místní akční skupiny Voticko MAP II s názvem Svět pod lupou pod vedením paní Zamazalové z Rodinného centra Oříšek. Děti si vyzkoušely práci s mikroskopem a pipetou, pozorovaly živočichy z rybníku,“ ráda vzpomíná zástupkyně ředitelky školky Jana Kocurová.

Od nového školního roku přibude mateřské škole duhová třída.

Za týden si představíme MŠ Berušky v Benešově. V tištěném vydání Benešovského deníku však již ve středu 20. března 2019!

Mateřská škola ve Voticích. Bílá třída, Jana Kocurová, Ilona Horáková.
OBRAZEM: Mateřinka ve Voticích je barevnou školkou
Plavecký kurz dětí z Mateřské školy MiniSvět v Mrači v benešovském bazénu.
OBRAZEM: Prckové z mračské školky MiniSvět se vody nebáli