„Je to také potvrzením trvalého úsilí vedení nemocnice o zlepšování péče o pacienty. V Česku jsou jen tři taková centra. Benešov při tom má v operacích kýly dlouhou tradici. První se tam uskutečnila už v roce 1898,“ připomněl mluvčí Petr Ballek.

Benešovský ústav certifikát obdržel ve čtvrtek 5. října od nezávislé společnosti Surgical Review Corporation. Chirurgické oddělení vede primář Ondřej Mašek a jeho kolegyně, Linda Cihelková, získala certifikaci udělovanou lékařům, kteří splní náročné podmínky auditu. Celosvětově je takto certifikováno pouze dvaadvacet lékařů.

Ilustrační foto
Sedleckoprčičtí děkují za body brankáři Dřevojanovi

"Operace kýly se řadí k jednomu z nejčastěji prováděných chirurgických výkonů. V Nemocnici Rudolfa a Stefanie se ročně odoperuje více než 350 kýl. I přesto, že je tento zákrok prováděn zdravotníky tak často, vyžaduje značnou zkušenost operatéra. Zejména operace, kde se jedná o recidivu kýly, vykazují lepší úspěšnost léčby na pracovištích, která mají dostatečnou erudici a vybavení," připomněl Roman Mrva, ředitel nemocnice s tím, že v kýlní chirurgii existuje řada otázek, na které zatím mezi experty neexistuje shoda např. výběr vhodné chirurgické síťky.

Program COEHS™ a mezinárodní registr BOLD™ vznikl mimo jiné i proto, aby bylo možné najít odpovědi na tyto nezodpovězené otázky. Prostřednictvím registru BOLD™ mají chirurgické týmy v reálném čase k dispozici data o jednotlivých operacích, což může pomoci či usnadnit jejich klinické rozhodování. Samozřejmostí je, že veškeré údaje jsou shromažďovány za přísných pravidel ochrany jejich důvěrnosti. Informace z registru neslouží pouze lékařům, ale i zdravotním pojišťovnám, regulátorům a legislativě. Všem těmto zapojeným subjektům pak umožňují dělat rozhodnutí, která vedou ke zkvalitnění zdravotní péče.

V České republice je dle údajů VZP ročně odoperováno 33 tisíc pacientů s diagnostikou kýly.

Votický zámek je na prodej za sedm a půl milionu.
Nový zámek je na prodej, objevil se už i zájemce