Závodu se zúčastnilo 14 světluškovských a 14 vlčáckých hlídek, po 4 až 8 členech, z každého kraje republiky, které uspěly v předchozím klání. Vypravili jsme se hledat společně s ostatními účastníky poklad bájného El Dorada. Už v pátek večer jsme všichni byli zapojeni do dobrodružství úvodním představením, kde byly děti požádány náčelníkem kmenu El Dorada o pomoc při hledání a obraně pokladu.

Proto jsme v sobotu vycestovali k obci Vyžlovka, kde se velký závod konal. Děti ho zahájily přeplutím místního rybníka a na trase, která vedla lesy Národní přírodní rezervace Voděradské bučiny, čekalo každou hlídku mnoho úkolů. Cestou se musely zvládnout zorientovat v „Zrádné divočině“, pomohly domorodcům po „Sopečné erupci“ ošetřit zraněné, postavit vesnici, poznaly i „Dávné předky“ nejen obyvatelů El Dorada, ale i naší vlasti a skautingu.

Prokázaly svou schopnost zachovat chladnou hlavu a „V ohrožení“ vyřešit problémové situace, zdolat „Rozbouřenou řeku“ či překonat „Veleknězovy nástrahy“ a porazit ho ve všemožných logických úkolech. Pro ty, kteří zrovna nehledali bájný poklad, bylo v zázemí závodu připraveno mnoho doprovodných aktivit.

Fialky si vyrobily lapače snů, dozvěděly se, jak si vyrobit mýdlo, zkoušely střílet z luku nebo si zatancovaly na taneční podložce. Společnými silami se dětem podařilo pomoct lidu El Dorada najít a ochránit bájný poklad a jako poděkování dětem připravili na večer velikou ovocnou hostinu!

Nikdo se však už nemohl dočkat nedělního vyhlašování výsledků. A když konečně přišlo a my se dozvěděly, že jsme skončily na 2. místě, nemohly jsme tomu uvěřit! Fialky se staly 2. nejlepší hlídkou z celé republiky! Je to pro nás a naše středisko opravdu veliký úspěch a holky i já jsme moc rádi, že jsme mohly na takové akci reprezentovat nejen naše středisko ale i naše město!

Daniela Dolejšová - Dája, rádkyně družiny Fialek

K nejoblíbenějším akcím benešovských skautů patří akce V Benešově straší.
Zájem o skauting je velký, v Benešově momentálně další členy nepřijímají
K nejoblíbenějším akcím benešovských skautů patří akce V Benešově straší.
K nejoblíbenějším skautským akcím patří podzimní strašení