Jak na Novou zelenou úsporám, radili na úřadě

Benešov – Jak využít podporu státu při stavění nebo rekonstrukci objektů se dozvěděli ti, kteří dorazili do obřadní síně Městského úřadu Benešov na seminář na téma možností čerpání podpory z programu Nová zelená úsporám. Při semináři se účastníci od specialistů ze Státního fondu životního prostředí dozvěděli, jak ušetřit více, než jen na výdajích na vytápění. Projekt Nová zelená úsporám běží v České republice už od roku 2014.

Dům dětí a mládeže ani během prázdnin nezavře

Benešov – Celkem jedenáct táborů a soustředění, kterých se zúčastní 356 dětí ze základních a středních škol chystají na nadcházející letní dvouměsíční školní volno pracovnice benešovského domu dětí a mládeže. Od 1. července bude až do nového školního roku, tedy první zářijový den DDM otevřené od pondělí do pátku a to od osmi do dvanácti hodin.

Základní škola v Trhovém Štěpánově, stejně jako zdejší školka, nabídne dětem nové prostory.
Školu rozšíří o volnočasové učebny

Pod Blaníkem vystaví obrazy o cestách i polích

Krasovice – Výstavu obrazů, grafik a kreseb neprofesionálních výtvarníků Oldřicha Hejzlara z Býkovic a Františka Mrkvičky z Bořeňovic si zájemci o krajinářské motivy mohou od začátku do konce velkých prázdnin prohlédnout v Domě přírody Blaníku v Krasovicích nedaleko Kondrace. Výstavu, na které si zájemci budou moci vystavovaná díla také zakoupit, připravil Český svaz ochránců přírody z děl členovu Klubu přátel Podblanické galerie. 

Do pivovaru zamíří už potřetí kapely vyznávající punk

Benešov – Potřetí se na začátku velkých prázdnin sejdou na nádvoří benešovského Pivovaru Ferdinand vyznavači punku. V sobotu 8. července tam startuje hodinu po poledni další Punkrock for Ferdinand. Na pódiích se objeví například Highstreet Hooligans, Blank Out, Just War, SPS, RV-4, Nežfaleš, Cukletu nebo oblíbená formace NVÚ. 

Pavla Pastorková, Eva Kačenová a Žofie Lohrová při jedné z disciplín.
Školačky z Čechtic se při celostátní soutěži neztratily

Výstava skla v huti končí

Sázava – Autorskou výstavu sklářské výtvarnice Dany Zámečníkové s názvem Střepy znamenají štěstí, mohou zájemci o tento druh umění vidět v sázavské Huti František a její galerii v ulici Ke Kácku. Výstava skončí v neděli 2. července. 

V Benešově budou lépe pečovat o lidi bez domova

Benešov – Zvýšení kvality a dostupnosti služeb pro lidi bez přístřeší má od března příštího roku zajistit nyní rekonstruovaný objekt v někdejších Táborských kasárnách. Po kolaudaci tam pracovníci i potřební najdou zázemí pro poskytování čtyř služeb sociální prevence. „Realizací projektu budou vytvořeny podmínky pro přemístění služby azylový dům do společného objektu a rozšíření noclehárny na celoroční provoz,“ potvrdila ředitelka Sociálních služeb Benešov Alena Králíčková.

Projekt vytvoří úplný systém péče o sociálně vyloučené či lidi tímto fenoménem ohrožené a tím také povede k prevenci sociálního vyloučení a poklesu důsledků s ním spojených.

Členky Mateřského centra Hvězdička
Benešovské MC Hvězdička končí v tělocvičně v Zeleném stromu