Je to takový atypický motorkářský sraz. Zaprvé z toho důvodu, že se tady nečepuje alkoholické pivo, tudíž je to bezalkoholová akce, a potom je to hlavně pro veřejnost. Ne jenom pro motorkáře, ale i pro normální lidi, aby viděli, že lidé v kožených oblecích a zakukleni v helmách jsou stejní jako oni. No a v neposlední řadě i jako zpestření pro pacienty zdejšího ústavu," vysvětlil Lumír Kovář, spoluorganizátor akce s tím, že spanilé jízdy, která byla odstartovaná přesně ve dvanáct hodin se účastní i vozíčkáři a různě handicapovaní lidé, jejichž postižení pochází právě z úrazu na motorce.

„Je to taková konfrontace zdravých lidí s těmi postiženými. Zkušených motorkářů se začátečníky," poznamenal Kovář.

Vzhledem k tomu, že šlo o akci na níž se nevybírá vstupné, nebylo možné s určitostí říct kolik se na ní sešlo lidí. Ale podle odhadu Lumíra Kováře se počet motorkářů pohyboval mezi pěti až sedmi stovkami. Celkový počet návštěvníků se pak vyšplhal k půl druhému tisíci.

A co dvojici pořadatelů, Lumíra Kováře a Štěpánku Foxovou k pořádání Respektu přivedlo?

„Já sám jsem už pár let motorkář. A poté, co jsem se do Kladrub dostal, coby zaměstnanec a zjistil kolik úrazů se na motorkách stává, byl to jeden z důvodů, proč Respekt pořádat," řekl Lumír.

Kromě moto show, ukázek bezpečné jízdy na motorce v podání jedenáctinásobného mistra republiky v motokrosu Mirka Lisého se mohli návštěvníci těšit na celou řadu doprovodných programů. Hudební vystoupení skupiny The Yours, finalisty soutěže Československo má talent, skupiny Segment, Prague Inspiracy a na závěr vystoupil nestárnoucí benešovský Keks.