Podle občanů města sdružených pod hlavičkou Patriotů Týnecka, však radnice stavbou jen zhodnocuje majetek vlastníka obchodního domu v centru Týnce.

„Nezbývá než věřit, že město bude právě tak zvelebovat provozovny také dalším podnikatelům,“ reaguje na investici z městské kasy jeden z Patriotů Týnecka, Zdeněk Vondrák.

Hodnocení stavby ze strany Patriotů Týnecka vedení města nesdílí. Podle starosty Martina Kadrnožky vznik pergoly neinicioval majitel obchodního domu, který ji vůbec nepotřebuje, ale samo město. Investici pak lídr radnice obhajuje tím, že v centru Týnce dosud chybí zastřešený venkovní prostor, který by bylo možné využívat při nepřízni počasí při pořádání kulturních akcí. Těmi jsou například Přehlídka dechovek nebo rozsvěcení vánočního stromu.

Noční cvičení složek IZS se konalo v Přestavlkách u Čerčan.už pojedenácté.
Noční prověrky IZS v Přestavlkách se zúčastnilo více lidí, než je obyvatel

Pergola, která vyrůstá na pozemcích města, má podle starosty dotvářet příjemný vzhled centra. Přispět k němu má i nová fasáda obchodního domu, kterou zaplatí majitel objektu.

K oběma akcím se přitom vyjadřoval také architekt města. „My jsme jen využili toho, že obchodní dům dostane novou fasádu a dohodli jsme se s jeho majitelem na společném postupu,“ vysvětlil Martin Kadrnožka načasování obou staveb.

Pod pergolu by se podle něj měli schovat před nepřízní počasí především účinkující. Není však vyloučeno, že pozice vystupujících a jejich pozorovatelů se nakonec prohodí. Účinkující se schovají pod přístřešek jeviště umístěného na trávníku před obchodním domem a diváci pak pod krytou pergolou.

FNL, Vlašim - Ústí nad Labem 2:1
Rytíři si po zápase zhluboka oddechli