„Tohle je příkaz generálního ředitele, takže s dotazem, proč tomu tak je, se musíte obrátit na našeho tiskového mluvčího," uvedla Kateřina Novotná, ředitelka Úřadu práce Benešov, která míní, že změna úředních hodin směrem dolů může být naopak přínosem pro zkvalitnění jejich práce. Nikoliv, že by se to jakýmkoliv negativním způsobem odrazilo na službách pro klienty úřadu práce.

„Sice ubude osm hodin, kdy mohou chodit klienti k nám na úřad, ale na druhou stranu to zkvalitní naši práci. Umožní to našim zaměstnancům v klidu pracovat například na správních řízeních, nebo na řízeních, která jsou vedená úřadem práce," vyzdvihla Kateřina Novotná klady změny úředních hodin.
Jelikož se ale benešovský ÚP snaží vyjít svým klientům maximálně vstříc, je připravený na přechodné období, kdy nebude striktně dodržovat zkrácené úřední hodiny.

Úbytek úředních hodin na benešovském úřadu práce se podle slov jeho ředitelky Kateřiny Novotné nijak neodrazí na množství a kvalitě poskytovaných služeb jeho klientům.

„Aby měli klienti šanci si na nové úřední hodiny zvyknout, jsme připraveni určitou dobu dodržovat ty předchozí. Tedy bude otevřený i v hodinách, v kterých by měl být od 1. února vlastně pro veřejnost nepřístupný," poznamenala ředitelka benešovského ÚP a zdůraznila, že se skutečně nestane, aby někdo v únoru narazil na zavřené dveře.

Kateřina Novotná míní, že jakmile se klienti s novou otevírací dobou sžijí, zkvalitní to i samotnou práci zaměstnanců úřadu. V době, kdy na ÚP docházejí klienti, nemají jeho pracovníci čas na vyřizování administrativy, která je s vyřizováním žádostí spojená.

„Jakmile tedy získají čas na administrativu, budou mít možnost se plně věnovat v úředních hodinách pouze klientům," dodala Novotná.
Na tři jednoduché otázky, které by rozkryly detailní důvody změn, se redakci Benešovského deníku včera po celý den nepodařilo zajistit.

„Vzhledem k nabitému programu nejsem schopen dodržet vámi stanovený termín. Odpověď pošlu v průběhu odpoledne," vysvětlil Deníku prostřednictvím e-mailu Jiří Reichel, tiskový mluvčí Úřadu práce České republiky.

Do 31. ledna
Pondělí ⋌8 – 17
Úterý ⋌8 – 13
Středa ⋌8 – 17
Čtvrtek ⋌8 – 13
Pátek ⋌8 – 13

Od 1. února
Pondělí ⋌8 – 12 ⋌13 – 17
Úterý ⋌8 -11
Středa ⋌8 -12 ⋌13 -17
Čtvrtek ⋌8 – 11
Pátek ⋌8 – 11

Rozdíl
Pondělí ⋌-1
Úterý ⋌-2
Středa ⋌-1
Čtvrtek ⋌-2
Pátek ⋌-2