„Jednám o přestěhování strážníků s plukovníkem Kučerou, ředitelem krajské správy policie ČR," potvrdil starosta Petr Hostek s tím, že pomyslný míč, je nyní na straně Policie ČR.

Prostory, které by benešovským strážníkům vyhovovaly, leží v objektu v Čechově ulici. Kdysi tam sídlilo státní rybářství. V současné době je v areálu s velkým dvorem vhodným pro parkování nejen autodílna pro potřebu policie, ale také skladové prostory pro předměty zabavené policisty při vyšetřování trestných činů. Především tam ale pracují kriminalisté. Jenže ani oni nevyužívají objekt bývalé „rybárny" s vchodem z Čechovy ulice.

V horní části jednopatrové budovy jsou zakonzervované prostory, z nichž by v budoucnu mohly vzniknout byty. V přízemí je moderní recepce, výslechová místnost i prostor pro takzvané řízené styky, při nichž by se mohli scházet rodiče pod dohledem sociálního pracovníka se svými dětmi.

Policisté se podle vyjádření starosty nechtějí objektu zbavit, ale uvažují jen o jeho pronájmu.

„Pronájem bude za odhadní cenu poníženou o to, co do baráku investujeme v podobě nové omítky, vymalování nebo rekonstrukce sítí," řekl starosta.

Tyhle investice a případné další výdaje města v podobě dlouhodobého nájmu, se podle starosty Benešova městu vyplatí.
To prý platí, i když se znovu otevírá naděje, že město bezplatně či za úplatu, ale do svého vlastnictví, získá část objektu někdejších Pražských kasáren.

„V Čechově ulici získáme především to, že bude mnohem lepší provázanost práce policistů se strážníky," tvrdí Petr Hostek s tím, že pronájem rozpočet města výrazněji finančně nezatíží. „Efekt vzájemné spolupráce obou složek finanční náklady výrazně převýší," je přesvědčen Petr Hostek.

Lepší zázemí pro strážníky, kterých v Benešově od zřízení městské policie výrazně přibylo a je jich už jednadvacet, hledala i bývalá vedení města. Ta uvažovala o přestěhování městské policie například od prostor pod městskou knihovnou s vchodem z ulice Na Bezděkově. Uvažovalo se i o vojskem opuštěném areálu Táborských kasáren.

„Projekt na přestavbu prostor v ulici Na Bezděkově byl připravený, ale nenašli jsme v rozpočtu dost peněz na jeho realizaci," vysvětlil tehdejší situaci bývalý starosta Jaroslav Hlavnička.

Jeden z jeho kolegů z vedení města k tomu ale tehdy napůl žertem poznamenal, že je nakonec lepší, když strážníci zůstanou tam, kde jsou. Na novém místě by se prý „zašívali" ještě více, než ve služebně pod „přímým a nepřetržitým" dohledem pracovníků úřadu.

Že by strážníci tím, že zmizí úředníkům z očí získali nekontrolovaný prostor pro mimopracovní aktivity v době služby, starosta Benešova ale odmítl.

„Že by se strážníci někde zašívali si nemyslím především s ohledem na jejich velitele Radka Stulíka," dodal starosta s tím, že uvolněné prostory využije město například, jako archiv.