Vozidla ve směru na Tábor projíždí od Červených Vršků ke křižovatce s Křižíkovou ulicí (U Topolu) po pracovními stroji neobsazené části vozovky. Směr na Prahu jede přes Benešov ulicemi Křižíkova, Jana Nohy, Ke Stadionu, Hodějovského a Červené Vršky.

Pozor! Na objížďce je na změněná přednost v jízdě na křižovatce Jana Nohy a Ke Stadionu pro upřednostnění osobních vozidel jedoucích ve směru na Prahu po objízdné trase. Současně je zrušený kruhový objezd u Katušky (křížení Konopišťská, Ke Stadionu a Hodějovského).

Tranzitní nákladní vozidla nad 7,5 tun jsou odkláněná dopravním značením ve směru od Tábora už před Olbramovicemi na silnici I/18 směrem na Sedlčany, pak u Bystřice na silnici II/111 směr Líšno, Pecínov, Budkov a struhařovskou křižovatku na vlašimské výpadovce II/112. Poslední možnost sjet z hlavní silnice I/3 (E55) je pro ně u Jírovic doleva směr Neveklov.

Tranzitní nákladní vozidla do 7,5 tun odbočí hned na začátku Křižíkovy ulice vpravo kolem Mariánovic a benešovských strojíren do Černoleské ulice.

Vozidla firem sídlících v Benešově a ostatní jedoucí na vykládku nebo nakládku do města mohou.

Nedokončenou opravu vozovky silnice I/3 (E55), přibližně 200 metrový úsek U Topolu ve směru na Tábor, mají silničáři doasfaltovat v pátek 8. července v průběhu dne.  

Částečné uzavírky jízdních pruhů kvůli frézování a pokládce nového asfaltové koberce na hlavní silnici I/3 (E55) potrvá do poloviny srpna.