„Spolupráce s firmou je velmi dobrá, společnost zaměstnává asi 1400 lidí od nás i z okolí," informoval středočeského hejtmana starosta Petr Šibrava.

„Jako zřizovatel středních škol můžeme firmě i vám nabídnout spolupráci v oblasti středního a učňovského školství. Naším cílem je spojit učňovské školy rovnou s úspěšnými podniky tak, aby absolventi našich učňovských oborů měli jistotu, že po škole mohou rovnou nastoupit do perspektivního zaměstnání," vysvětlil hejtman Miloš Petera.

Na závěr návštěvy si hejtman prohlédl nové Centrum sklářského umění muzeum v bývalé huti František.

„Prohlédl jsem si výstavu výrobků z mezinárodního sklářského sympozia, které se tu konalo vloni. Některé výrobky jsou skutečně impozantní. Dozvěděl jsem se například, že muzeum v huti František vlastní největší sbírku moderního sklářského umění na světě. Doporučuji všem v rámci svých cest po středních Čechách sklářské muzeum v Sázavě navštívit. Stojí to opravdu za to," řekl hejtman Miloš Petera.

Podobně jako tisíce jiných návštěvníků muzea se mohl diamantovým perem podepsat na skleněnou desku v jedné z expozic v bývalé sklářské huti František.