Zuzana Stránská před dvěma lety úspěšně završila tříleté bakalářské studium na policejní akademii a nyní s hodností poručíka mění působiště. Od 1. května nastupuje na základě výsledků výběrového řízení do služby u jiného útvaru krajského ředitelství Policie ČR.

Začínala jako úřednice

„V dubnu roku 1989 jsem nastoupila na Okresní ředitelství SNB v Benešově jako občanská pracovnice. Na správní službě v Husově ulici jsem vystavovala občanské průkazy. Ty se tehdy ještě psaly ručně plnicím perem," zavzpomínala Zuzana Stránská.

Po roce úředničiny jí zlákala  služba v uniformě. Absolvovala psychotesty i zdravotní prohlídku a v dubnu 1990 nastoupila na Okresní úřad vyšetřování v Husově ulici,  kde pracovala jako asistentka.

„O dva roky později jsem byla vyslaná na školení, kde jsem se naučila ovládat počítač. Vyšetřovačka byla jako první útvar  benešovské policie vybavená počítačem. Do něj jsem zapisovala informace o jednotlivých případech," popsala odcházející tisková mluvčí vybavení policistů před dvaceti lety.

Začátkem roku 1994 odešla na mateřskou dovolenou. A když se chtěla po třech letech vrátit zpět, tak to nešlo. Místo bylo obsazené jinou kolegyní. Nastoupila  tedy po dohodě s vedením na obvodní oddělení v Týnci nad Sázavou, kde sloužila déle než tři roky.

„Na jaře roku 2000 byla zřízená v Benešově  preventivně informační skupina a já dostala nabídku v této skupině  pracovat. Promyslela jsem si to a nakonec souhlasila. Od  června se ze mě stala tisková mluvčí a zároveň i preventistka," konstatovala Stránská.

Kancelář  měla na dopravním inspektorátu, kde se s dopraváky dělila o fax pro zasílání tiskových zpráv a souhrnu událostí prošetřovaných policií na Benešovsku v uplynulých dnech médiím.

Po několika letech se policejní mluvčí přestěhovala do zrekonstruované budovy v Čechově ulici. V roce 2009 bylo v preventivně informační skupině zřízené další  služební místo a mohla přijít posila.

Nová  kolegyně ale po roce odešla na mateřskou dovolenou. V únoru  2010 na uvolněné místo k Zuzaně Stránské nastoupila jako druhá preventistka  a tisková mluvčí Diana Škvorová, která nyní převzala veškeré povinnosti.