Naštěstí pro obyvatele města sužované od začátku července průjezdem tranzitních vozidel objížďkou ulicemi ve směru na Prahu se po dokončení opravy vozovky dopravní režim zřejmě změní.

„Nejpravděpodobnější variantou je, že se do mostu zabuduje tubus, který by plnohodnotně nahradil můstek. Provoz na hlavní bude ve čtvrtek puštěný ve směru na Tábor jednosměrně prostředkem, aby nezasahoval do krajnic" uvedl Petr Hostek, starosta Benešova, po jednání všech zainteresovaných organizací. Ředitelství silnic a dálnic, zhotovitelské firmy, krajského úřadu, policie a úředníků radnice.

Současnou obnovu asfaltového koberce na hlavní silnici přislíbili silničáři dokončit podle harmonogramu do 17. srpna. Potom ale nastane zásadní změna.

Na objížďku navedou provoz od Prahy na Tábor

Provoz vozidel ve směru na Prahu se vrátí jednosměrně na těleso hlavní komunikace I/3 a zruší se objížďka ulicemi Křižíkova, Jana Nohy, Ke Stadionu, Hodějovského a Červené Vršky. Souběžně se odkloní provoz od Prahy na Pomněnice.

Provoz vozidel ve směru od Prahy bude po 17. srpnu odkláněný na objízdnou trasu, jak je vedený po dobu úplné uzavírky hlavní silnice I/3. Tedy přes Pomněnice a silnici II/106 od Týnce nad Sázavou na nájezd na silnici I/3 směr Tábor u rozvodny elektrické sítě.

Celý článek včetně příčiny havárie čtěte ve čtvrtečním Benešovském deníku.