VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kulinářské hody na Staré myslivně by se měly stát tradicí

Konopiště - Dobroty z pravé staročeské zabijačky mohl ochutnat každý, kdo dorazil v sobotu k restauraci Stará myslivna v podzámčí Konopiště.

21.11.2011
SDÍLEJ:

Kdo by odolal vůni opečeného jelítka?Foto: Martina Křečková

Zhruba ze čtyř prasat byl v nabídce zabijačkový guláš, ovar, jitrničky, jelítka, a pro každého příchozího či náhodného kolemjdoucího zcela zdarma prdelačka.

„Zabijačkové hody pořádáme úplně poprvé. Jinak děláme po celou zimní sezonu, každý pátek zvěřinové hody, ale tohle, to byla premiéra,” uvedl Bohumil Bochňák, provozovatel restaurace Stará myslivna s tím, že hlavním cílem této akce bylo ukázat lidem, že Stará myslivna funguje i v zimě, a snaha zpestřil obyvatelům Benešova podzimní a zimní dny, kdy se nikde nic moc neděje.

„Lidé si vyjdou na procházku a přitom mohou ochutnat ovar, gulášek, černou polévku” vysvětlil důvod pořádání kulinářských hodů Bochňák.
Dát si něco dobrého na zub nebo se jen obyčejně zahřát horkou polévkou mohli lidé stejně tak v deset dopoledne jako kolem páté večer.
„Do kdy tady budeme, nemáme nikterak určené. Počítáme, že až se začne stmívat, lidé přestanou chodit a poté i my odejdeme,” řekl provozovatel restaurace.

Ten byl s počtem strávníků, kteří u kouřících hrnců zastavili a pochutiny z nich právě vytažené ochutnaly, nadmíru spokojený. Proto se rozhodl udělat ze zabijačkových hodů tradici.

„Chceme na Staré myslivně pořádat tak čtyři až pět podobných akcí ročně. Začali jsme v létě rožněním celého býka, na podzim či v zimě chceme dělat tradiční zabijačku a pravděpodobně na Velikonoce budeme rožnit celá jehňata,” popsal své plány, jak ještě víc zpříjemnit návštěvníkům Konopiště jejich víkendové procházky.

Všechny kulinářské hody chce pořádat Bohumil Bochňák venku. Aby se přicházející mohli nezávazně zastavit a pod širým nebem něco dobrého ochutnat.

Autor: Martina Křečková

21.11.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.
DOTYK.CZ
10

Chystá se bič na soukromé lékaře

Masopust. Ilustrační foto.

Ve městě obnovují masopustní průvod

Pedagog, spisovatel a básník Pavel Hoza četl v rozhlasu

Benešov – Příznivci díla učitele benešovského gymnázia, spisovatele a básníka Pavla Hozy, si na své přišli v pondělí 20. února. Na stanici Českého rozhlasu Vltava čel autor ze svého eseje Divnej svět.

KRÁTCE: Pivo míří na veletrh, občané pomáhají policii

Přinášíme vám krátké  zprávy z regionu.

Starou mateřinku na benešovském Spořilově zboří, stavění nové dokončí v srpnu

Benešov – Až 70 milionů korun, tedy devadesát procent nákladů nutných na výstavbu nové mateřské školy na Spořilově II, by mohlo město získat pomocí dotací.

Náš výkon byl laxní, zlobí se Bárta

Votice – Na umělé trávě sehráli fotbalisté Votic přípravný zápas s Jankovem (I. B třída), pro který to byl první přípravný zápas. Votice se ale na výhru pěkně nadřely.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies