VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Kulinářské hody na Staré myslivně by se měly stát tradicí

Konopiště - Dobroty z pravé staročeské zabijačky mohl ochutnat každý, kdo dorazil v sobotu k restauraci Stará myslivna v podzámčí Konopiště.

21.11.2011
SDÍLEJ:

Kdo by odolal vůni opečeného jelítka?Foto: Martina Křečková

Zhruba ze čtyř prasat byl v nabídce zabijačkový guláš, ovar, jitrničky, jelítka, a pro každého příchozího či náhodného kolemjdoucího zcela zdarma prdelačka.

„Zabijačkové hody pořádáme úplně poprvé. Jinak děláme po celou zimní sezonu, každý pátek zvěřinové hody, ale tohle, to byla premiéra,” uvedl Bohumil Bochňák, provozovatel restaurace Stará myslivna s tím, že hlavním cílem této akce bylo ukázat lidem, že Stará myslivna funguje i v zimě, a snaha zpestřil obyvatelům Benešova podzimní a zimní dny, kdy se nikde nic moc neděje.

„Lidé si vyjdou na procházku a přitom mohou ochutnat ovar, gulášek, černou polévku” vysvětlil důvod pořádání kulinářských hodů Bochňák.
Dát si něco dobrého na zub nebo se jen obyčejně zahřát horkou polévkou mohli lidé stejně tak v deset dopoledne jako kolem páté večer.
„Do kdy tady budeme, nemáme nikterak určené. Počítáme, že až se začne stmívat, lidé přestanou chodit a poté i my odejdeme,” řekl provozovatel restaurace.

Ten byl s počtem strávníků, kteří u kouřících hrnců zastavili a pochutiny z nich právě vytažené ochutnaly, nadmíru spokojený. Proto se rozhodl udělat ze zabijačkových hodů tradici.

„Chceme na Staré myslivně pořádat tak čtyři až pět podobných akcí ročně. Začali jsme v létě rožněním celého býka, na podzim či v zimě chceme dělat tradiční zabijačku a pravděpodobně na Velikonoce budeme rožnit celá jehňata,” popsal své plány, jak ještě víc zpříjemnit návštěvníkům Konopiště jejich víkendové procházky.

Všechny kulinářské hody chce pořádat Bohumil Bochňák venku. Aby se přicházející mohli nezávazně zastavit a pod širým nebem něco dobrého ochutnat.

Autor: Martina Křečková

21.11.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Dům Donalda Trumpa

Tady strávil mládí Donald Trump

Vojenské technické muzeum se opět po roce velkolepě otevřelo veřejnosti. Dvacátou druhou sezonu zahájil průlet letounů i ukázka bitvy u Zborova.
263

Vojenské muzeum zahájilo sezonu s novou technikou

Hasiči i hasičky se sešli na Konopišti

Konopiště /FOTOGALERIE/ - Šestý ročník Hasičského dne zahájili hasiči i hasičky na Masarykově náměstí v Benešově průvodem. Jejich společná cesta vedla do areálu přírodního divadla v Konopišti.

OBRAZEM: Hasiči vyšli průvodem z benešovského náměstí

Benešov - Hasičský den na Konopišti zahájili organizátoři na benešovském Masarykově náměstí. Ti, kteří na setkání dorazili, mohli vidět jak moderní techniku, tak historické koňky v průvodu.

OBRAZEM: Lokomotivy si prohlédli milovníci vlaků ve Vlašimi

Vlašim – Středočeský železniční den se konal nejen v Benešově, ale také ve Vlašimi. Kromě lokomotiv poutala návštěvníky vlašimského vlakového nádraží také výstava o zrušené trati z Trhového Štěpánova do Dolních Kralovic. Netradiční jízdy soupravou InterPanter a RegioShark či historickou lokomotivou „Všudybylkou" si mohli užít zájemci hned z několika zastávek v okrese.

Telegraf slavil s bývalými členy na pečecké mašince

Pečky /FOTOGALERIE/ - Kapela Telegraf, která v letošním roce slaví 40 let existence, dominovala hudebnímu programu akce Jede, jede mašinka. Ačkoli na místě zahrály mnohem známější formace, právě Telegraf celou akci uzavíral speciálním narozeninovým koncertem.

Předvolební speciál deníku: Jak splnila vláda své sliby?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies