VYBERTE SI REGION

Kulinářské hody na Staré myslivně by se měly stát tradicí

Konopiště - Dobroty z pravé staročeské zabijačky mohl ochutnat každý, kdo dorazil v sobotu k restauraci Stará myslivna v podzámčí Konopiště.

21.11.2011
SDÍLEJ:

Kdo by odolal vůni opečeného jelítka?Foto: Martina Křečková

Zhruba ze čtyř prasat byl v nabídce zabijačkový guláš, ovar, jitrničky, jelítka, a pro každého příchozího či náhodného kolemjdoucího zcela zdarma prdelačka.

„Zabijačkové hody pořádáme úplně poprvé. Jinak děláme po celou zimní sezonu, každý pátek zvěřinové hody, ale tohle, to byla premiéra,” uvedl Bohumil Bochňák, provozovatel restaurace Stará myslivna s tím, že hlavním cílem této akce bylo ukázat lidem, že Stará myslivna funguje i v zimě, a snaha zpestřil obyvatelům Benešova podzimní a zimní dny, kdy se nikde nic moc neděje.

„Lidé si vyjdou na procházku a přitom mohou ochutnat ovar, gulášek, černou polévku” vysvětlil důvod pořádání kulinářských hodů Bochňák.
Dát si něco dobrého na zub nebo se jen obyčejně zahřát horkou polévkou mohli lidé stejně tak v deset dopoledne jako kolem páté večer.
„Do kdy tady budeme, nemáme nikterak určené. Počítáme, že až se začne stmívat, lidé přestanou chodit a poté i my odejdeme,” řekl provozovatel restaurace.

Ten byl s počtem strávníků, kteří u kouřících hrnců zastavili a pochutiny z nich právě vytažené ochutnaly, nadmíru spokojený. Proto se rozhodl udělat ze zabijačkových hodů tradici.

„Chceme na Staré myslivně pořádat tak čtyři až pět podobných akcí ročně. Začali jsme v létě rožněním celého býka, na podzim či v zimě chceme dělat tradiční zabijačku a pravděpodobně na Velikonoce budeme rožnit celá jehňata,” popsal své plány, jak ještě víc zpříjemnit návštěvníkům Konopiště jejich víkendové procházky.

Všechny kulinářské hody chce pořádat Bohumil Bochňák venku. Aby se přicházející mohli nezávazně zastavit a pod širým nebem něco dobrého ochutnat.

Autor: Martina Křečková

21.11.2011 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Benešovští studenti si prohlédli architektonicky zajímavé prostory Pražského hradu.

Středoškoláci se seznámili s prací prezidentské kanceláře

Někteří lidé už se před smogem začali chránit rouškami.

Na Benešovsku hlásí zhoršení smogové situace

Lidé na Benešovsku darují kostní dřeň

Benešov - Již pět let se mohou zájemci v Nemocnici Rudolfa a Stefanie zapsat do registru dárců kostní dřeně.

Tajemství vodního mikrosvěta odhalí výstava

Hulice - Vtáhnout příchozí do vodního mikrosvěta si dává za cíl nová výstava ve Vodním domě v Hulicích.

Češi berou neférově nízké platy. Proč nedostávají víc?

Místo hotových výrobků děláme jen polotovary. A za směnu toho zvládneme vyrobit méně než Němci.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies