Kino má volno, dva dny nepromítá
Benešov/Vlašim - Milovníci kinematografie si zážitek z filmu užijí až ve čtvrtek 7. září. V úterý i ve středu mají pracovníci kina volno, proto se v Benešově ani ve Vlašimi nepromítá. První film budou moci zájemci opět zhlédnout za dva dny, ale to jen v Benešově. Od 18 hodin bude na programu dokumentární film Červená od Olgy Sommerové. Překvapením pro návštěvníky dozajista bude osobní účast režisérky snímku a známé Soni Červené.

Animovaným filmům bude patřit neveklovské kino
Neveklov - Neveklovský filmový festival bude těšit zájemce po celý nadcházející víkend od pátku 8. září do neděle 10. září. V pořadí sedmá, festivalová událost v neveklovském kině bude tentokrát pořádána na téma Animáky pro děcka i dospěláky. V pátek od 20 hodin přítomní zhlédnou snímek Buchty a klobásy, v sobotu začne program již dopoledne. Od 10 hodin se mohou diváci pobavit s Patem a Matem ve filmu, následně od 17.30, posléze od 20 hodin, bude promítání také pokračovat. V neděli započnou filmy v 10 a 20 hodin.

Letní program Na koupáku ve Vlašimi pomalu ukončují
Vlašim - Předposlední koncert letních událostí ve vlašimském baru Na koupáku začne v sobotu 9. září od 19 hodin. Příznivcům zahraje hudební uskupení Kotlík. Závěrečný mejdan je naplánovaný na další sobotu, 16. září, kdy se se sezónou rozloučí skupina Vořežprut.

Expozice v Domě přírody Blaník je různorodá.
S geologií Podblanicka seznamuje Dům přírody



Půjdou, kam běžně nesmí
Sázava - Speciální prohlídky s vyprávěním s názvem Kam se běžně nechodí budou připraveny na sobotu 9. září a neděli 10. září v Sázavském klášteře.

S medem za medvědem poputují pohádkovou cestou
Konopiště - Pro ty, kteří si rádi hrají a přitom se chtějí i hýbat, bude ideální dorazit na sobotní program, 9. září, na louku u přírodního divadla Konopiště. Z Benešova se na místo dostanou malí i velcí pohádkovou stezkou, při které budou vyplňovat herní plánek. Klasicky bude jezdit i benešovský ekovláček. Na Konopišti nebudou chybět tvůrčí dílny, mobilní lanový park, horolezecká stěna či bungee running.

Zámkem projdou s rytířem
Vlašim - S rytířem Janem Vostrovcem z Kralovic a jeho chotí si budou moci přítomní prohlédnout prostory vlašimského zámku. V sobotu 9. září jsou připraveny čtyři prohlídky od 13 do 17 hodin, součástí programu bude i překvapení.

Na tradičním trhu nabídnou klobásy, pivo, ale také sushi
Čerčany - Mimo tradiční čerčanský trh s širokou nabídkou různých pochutin i řemeslných výrobků si budou moci přítomní na zahradě Kulturního domu v Čerčanech toho užít ještě mnohem víc. V sobotu 9. září od 13 hodin vystoupí děti z místní školy i kapela Bessoni. Zájemci budou moci ochutnat i pivní speciály a tento rok poprvé japonské sushi. Po ochutnávce se také dozví, jak takové rýžové jednohubky snadno a rychle vyrobit. Dětem se bude dozajista líbit skákací hrad či dřevěná dílnička.

Ilustrační foto.
Jen málo cestujících šetří díky integraci dopravy