Bigopalác půjčí policistům
Benešov – Ještě před tím, než se bude projednávat záměr vedení města zbourat takzvaný bigopalác, tedy hlavní budovu někdejších Táborských kasáren, hodlá radnice jeho část půjčit policistům. Ti by tam měli pod vedením instruktorů služební přípravy školního policejního střediska cvičit a to od 22. března do 11. května. K záměru je možné se na radnici vyjádřit do 29. ledna.

Týnecká římskokatolická farnost pořádá sedmý ples
Týnec nad Sázavou – Na další ples farnosti se mohou těšit nejen věřící, ale také ti, kteří mají v oblibě tuto společenskou událost spojenou s tancem klasickým či latinským. „V Týnci působím sedm let, a proto je náš ples už sedmý,“ potvrdil Bedřich Vymětalík, představený týnecké farnosti římskokatolické církve. Bál farnosti startuje v Hotelu Týnce v sobotu 20. ledna v 19 hodin a podle faráře skončí přesně o půlnoci. Nebude při něm chybět ani bohatá tombola s hlavní cenou, devítikilogramovou šunkovou kýtou. Mezi cenami, které dodají farníci, ale bude možná znovu také nová příborová sada. K tanci a poslechu zahraje pražská kapela Dual Music.



Vranovští nimrodi nabídnou v tombole plesu také daňka
Vranov – Osmadvacátý myslivecký ples chystají na sobotu 20. ledna členové Mysliveckého spolku Daněk Vranov. Bohatá tombola bude mít kolem dvou set cen včetně daňků, kňourů a srnek. Ples bude podle organizátora Zdeňka Vožického znovu a to už devět let nekuřácký. Myslivecký spolek Daněk Vranov má osmnáct členů, celá polovina se pravidelně účastní i bálu. K tomu jim od 20 hodin zahraje kapela (Po)Krok.

Masarykova zastánce Rádla, představí přednáška v Týnci
Týnec nad Sázavou – Přednášky Matěje Moravanského chystá na čtvrtek 18. ledna Vlastivědný spolek Týnec. Ve velké zasedací místnosti městského úřadu začne v obvyklý čas, v 17.30. Přednáška nese název Svoboda Emanuela Rádla. Emanuel Rádl se narodil v roce 1873 v Pyšelích a studoval Gymnázium v Benešově. Později se vypracoval až na špičkového biologa své doby. Rádl, polemicky originální vitalistický filosof se rovněž stal angažovaným zastáncem Masarykova kritického realismu a odpůrcem pozitivismu. Svými radikálními názory na vědeckou poctivost, sociální spravedlnost, lidskou svobodu a národnostní otázku stál často v opozici k většinovému mínění a i na univerzitě žil ve značném napětí s některými svými kolegy.

Mladí flétnisté přivítají rok
Benešov – Teprve na pátek 19. ledna si připravili mladí flétnisté svůj novoroční koncert. Konat se bude v Domě dětí a mládeže Benešov v Poštovní ulici od 16.30 ve výstavní síní.

Ilustrační foto
Dotační miliony umožní vybudovat učebny pro volný čas