Od benešovského mauzolea auta na Karlov neprojedou

Benešov – Pouhých 20 metrů potřebných pro práce na kanalizační a vodovodní přípojce v ulici K Pazderně, poblíž trafostanice a kamenictví u hřbitova, přeruší dopravu v celé této ulici. Práce začnou v pondělí 19. června a provoz by měl být obnoven ve středu 28. června. Objízdnou trasu odbor dopravy městského úřadu nestanovil.

Stavba přechodu v Týnci omezí na měsíc dopravu

Týnec nad Sázavou – Celý měsíc bude dopravu v centru města komplikovat zábor části silnice v ulici Ing. Františka Janečka a K Náklí. Důvodem omezení dopravy bude stavba nového přechodu pro chodce v ulici K Náklí. Zúžení jízdního pruhu vozovky se týká jen směru od Benešova k železničnímu přejezdu a samozřejmě i při příjezdu m městskému úřadu. Práce by měly začít v úvodu prvního prázdninového měsíce a hotovo by mělo být do konce července. 

Dopravní značka odkazující na směr k Hvozdci u Poříčí nad Sázavou.
Cestu k dálnici D1 přes Poříčí nad Sázavou přeruší stavba kanalizace

Punkové kapely zahrají na Konopišti už počtrnácté

Benešov – Konopíšťský evergreen je název přehlídky rockových, převážně punkových formací, které se před začátkem prázdnin sjíždějí na louku u velkého konopišťského parkoviště. V sobotu 17. června to bude už celkově počtrnácté a vedle organizátorů z benešovského sdružení Jinovatka, což je mimo jiné i jedna z vystupujících kapel, má akce tradičně i sociální podtext. Veřejně prospěšný happening totiž pokaždé přináší i finanční podporu Dětskému domovu Racek. Na pódiu se divákům představí kepely Pigstyle, The Tin Turtles, Behind The Mirror, Rocket Engines, Bruch a 1000 Bombs. Na přípravě se kromě Jinovatky podílelo i ochotnické Komorní studio Áčko.

Tři sestry se na své tour zastaví také pod zámkem

Konopiště – Přírodní divadlo v podzámčí Konopiště si ke své pódiové show vybrala také punková legenda Tři sestry. Její koncert se tam koná v sobotu 17. června od 18 hodin v rámci letního Radegast tour 2017. Při dvouhodinovém koncert zazní i písně z alb Na Kovárně to je nářez či Lihová škola umění.

Hřbitovní zeď i márnice na divišovském hřbitově mají novou podobu.
OBRAZEM: Opravili zeď i márnici na divišovském hřbitově