Právě tam budou osazeno svislé dopravní značení. Úprava, který v Sázavě vznikne, totiž stanoví odlišné povinnosti pro účastníky silničního provozu oproti obecné úpravě provozu na pozemních komunikacích.

Revokují usnesení kvůli zábavnímu parku

Benešov – Kauza výstavby obřího zábavního centra v někdejším vojenském prostoru na okraji města, o které usilovalo bývalé vedení Benešova, je u konce. Už v pondělí 17. prosince od 18 hodin, projedná v Hotelu Pošta nové zastupitelstvo vůli městské rady. Ta nejvyššímu orgánu města doporučí revokovat usnesení zastupitelstva z 13. října 2017, v plném rozsahu.

Tehdejší zastupitelstvo vedené ČSSD a ANO s podporou TOP 09 a KSČM, prosadilo, přes nesouhlas opozice VPM, ODS a STAN podepřený i peticí občanů usnesení, na jehož základě pověřilo místostarostu Jiřího Švadlenu jednat se společností TNI Group, o výstavbě rodinného zábavního parku v areálu bývalých Táborských kasáren.

Stavba terminálu začne až napřesrok

Týnec nad Sázavou – I když vítěz výběrového řízení na zhotovitele nového dopravního terminálu v Týnci nad Sázavou, firma PSG, převzala staveniště už nyní, samotnou stavbu, i s ohledem na počasí, zahájí až v následujícím roce. Potvrdila to na svém webu týnecká radnice.

Realizaci dlouho očekávaného dopravního terminálu přijde investora, město, na 31 milionů korun. Týnec však díky dotacím Integrované teritoriální investice (ITI) ze své pokladny uhradí jen částku dva miliony korun. V Týnci tak vznikne nové autobusové nádraží s ostrůvky, čekárnou, toaletami a informačním systémem. Hotovo by mělo být v roce 2020.

Dluh zaplatí splátkami

Benešov – Přes 33 tisíc korun dluží městu na nájemném a také s tím související využívání služeb, obyvatel města, jehož situaci projednávali při své schůzi benešovští radní. Protože je jasné, že nájemník dluh kvůli své situaci nezaplatí hned, zabývali se návrhem na schválení splátkového kalendáře. Ten nakonec schválili, když pro zvedlo ruku šest radních a jeden se hlasování zdržel.

Dluh bude proto nájemník platit ve 22 měsíčních splátkách. Jednadvacetkrát zaplatí 1500 korun měsíčně a v dalším období pak doplatí zbytek dluhu, 1554 korun. Se splátkami začne v na samém konci ledna příštího roku a skončit s nimi by měl v říjnu 2020.

V Netvořicích stojí při cestě betlém Jindry Šmídové.
V Netvořicích každý advent zdobí betlém s postavami v životní velikosti

Rada určila komise

Benešov – Návrh na zřízení komisí rady města a stanovení počtu jejich členů, projednali benešovští radní. Poté se usnesli na zřízení komise sociální a zdravotní, školské, bytové, bezpečnostní, hodnotící veřejné zakázky, povodňové, Zdravého města Benešova a MA21 a také komise pro kulturu, sport, národnostní menšiny, Konopiště, architekturu a územní rozvoj a také infrastrukturu. Celkem v Benešově pracuje od 6. prosince 13 komisí rady.

Vybrali firmu, která postaví stěnu horolezcům

Benešov – Stavbu sdružené hasičské a horolezecké stěny v areálu Sladovka, bude mít na starosti firma Víta Nováka z Plané nad Lužnicí. O jihočeské společnosti rozhodlo výběrové řízení a potvrdila ho i městská rada. Hasičská a horolezecká stěna přijde město na více než 3,2 milionu korun bez daně z přidané hodnoty. Zabezpečení provedení potřebných úkonů, má na starosti odbor rozvoje města a správy majetku.

Radní zrušili zadávací řízení na Terminál Benešov

Benešov – Zadávací řízení na investiční akci s názvem Terminál Benešov, zpracované pražskou advokátní kanceláří Schmitz & Partner zrušila svým rozhodnutím nová městská rada. Ta problematiku projednala při své neveřejné schůzi v úvodu prosince.

Radnice podpořila čističku

Buková Lhota – Příspěvek na vybudování čistírny odpadních vod u rodinného domu v Bukové Lhotě, místní části Benešova posvětili jeho radní. Stavebník tak při budování ekologického zařízení může počítat s podporou ve výši téměř 22 tisíc korun, což je polovina částky potřebné na pořízení celého zařízení.

Uzavírka v Phově potrvá déle

Phov – Kvůli výstavbě I. etapy vodovodu v Phově, místní části obce Soběhrdy, dojde k prodloužení termínu uzavírky komunikace vedoucí z osady Phov ke křižovatce se silnicí druhé třídy číslo 110 u Soběhrd. Tu nyní Silniční správní úřad Benešov, na základě žádostí Obecního úřadu Soběhrdy a prodloužil ji až do pátku 21. prosince do 18 hodin.

Ilustrační foto.
Rady do zahrady: nástrahy na myši, zajímavé odrůdy třešní