Na bazárku nakoupí pro děti
Bystřice - Podzimní bazárek se koná již od čtvrtka 12. října, zájemci ale mohou na tradiční jarmark dorazit i v pátek 13. října. Od 9 do 17 hodin bude v budově bývalého ZD Nova Bystřice připraveno nepřeberné množství věcí především pro nejmenší. Na bazárku tak rodiče nakoupí dětské oblečení, hračky i další předměty do domácnosti, které bystřické maminky už nevyužijí. V sobotu 14. října bude bazar také pokračovat.

Výlov rybníka zpestří jídlem
Ratměřice – Rybí hody, které se konají u příležitosti výlovu rybníka Lazna u Ratmeřic, začnou v sobotu 14. října ráno a pokračovat budou celý den. Připraveny budou i pochoutky jako rybí podkova, polévka a cmunda.

Úklid květináčů se surfiniemi z centra Masarykova náměstí.
Podzimní gruntování v centru Benešova



Na trhu zahraje staropražská kapela Frajéři z galerky
Benešov – Další nakupujícími oblíbený farmářský trh se v centru města na Masarykově náměstí koná už v sobotu 14. řijna od 8 do 12 hodin. Tentokrát návštěvníkům trhu zahraje k dobré náladě staropražská kapela Frajéři z galerky. jejich repertoár tvoří český folklór a především staropražské písničky a kuplety. Parkovat je možno zdarma v areálu Pražských a Táborských kasáren.

Herec Jan Čenský uvede další podzimní koncert
Benešov – Podblanický hudební podzim pokračuje v sobotu 14. října koncertem v benešovském kostele sv. Mikuláše. Divákům představí moderátor večera, herec Jan Čenský, místní pěvecké formace Sbor benešovských učitelek a Sukův komorní sbor a také L’asenzio Praha. Sólisty vystoupení budou pěvci Lenka Pergelová, Dana Jelínková, Ondřej Socha a Jiří Sebera. Ty na varhany doprovodí Milan Janoušek a violoncellistka Silvia Králová. Koncert začne v 17 hodin.

Pochodovat budou o víkendu
Vlašim/Bystřice – O víkendu se opět mohou zájemci zúčastnit dvou okresních pochodů. Pátý ročník Děpsího pochodu ve Vlašimi se uskuteční v sobotu 14. října od 9 hodin. Start bude připraven u vlašimské paraZOO a trasa je vhodná jak pro dospělé, tak i děti a domácí mazlíčky, především psy. Putování za beruškou si zase užijí zájemci v sobotu v Bystřice. Krátký výlet uličkami města je primárně určen pro děti. Akce začne u MC Kulíšek. Na trase budou připraveny i úkoly.

Ilustrační foto
Vinduška inkasoval šest kousků