Se čtenáři večer podebatuje známý prozaik Jiří Hájíček

Benešov – Druhý večer má dnes (17. 3.) před sebou druhý ročník Benešovského literárního festivalu. Se čtenáři se při něm sejde v Café Na Slovíčko na Masarykově náměstí držitel dvou prestižních ocenění Magnesia litera, spisovatel Jiří Hájíček. V nevelké kavárně ho uvede slovem jeho kolega, básník a spisovatel Pavel Hoza, benešovský gymnaziální kantor. Při pohodovém večeru vystoupí také herečka Táňa Fischerová a na klávesy všechny doprovodí Zdeněk Dočekal.

Pro sportovní fandy: Startuje jarní Fortuna TIP liga. Vyhrajte dres české reprezentace!

Městský architekt poradí obyvatelům Benešova

Benešov – Jako poradce a expert především pro město samotné, působí v Benešově jeho nový externí architekt, Michal Schwarz. Ten městu pomáhá od února při jeho rozvoji. Právě s ním ale mohou své záměry konzultovat i soukromé osoby a to vždy v pondělí od půl desáté dopoledne do 16.30. Michala Schwarze najdete v hlavní radniční budově na Masarykově náměstí.

Soukromý investor požádal úřady o pomoc v dopravě

Benešov – Dočasný zákaz zastavení silničních vozidel oznamuje veřejnou vyhláškou Městský úřad Benešov na žádost soukromé osoby v Jiráskově ulici. Platí v úseku od objektu obvodního oddělení Policie ČR po křižovatku s Husovou ulicí od 28. března do 1. dubna. Důvodem opatření je vybudování kanalizační přípojky.

Dobrá zpráva: Výzkum potvrdil, že nejlépe se podniká v Benešově