Běžkařská stopa zve na desetikilometrovou trasu

Zvěstov - Na sníh bohatá zima zve běžkaře na pláně mezi obcemi Zvěstov a Ratměřice. Na desetikilometrový okruh udržované lyžařské stopy můžou milovníci běžek nastoupit na západním konci Zvěstova u místního pneuservisu. „Majitel se o celý areál vzorně stará. Pravidelně stopy projíždí," je uvedeno na facebooku Kraje blanických rytířů.

Počet nezaměstnaných na Benešovsku opět stoupl

Benešovsko - Kraj pod Blaníkem patří ve středních Čechách mezi místa, která se mohou chlubit nejnižší nezaměstnaností. Přesto proti prosinci na Benešovsku lidí bez zaměstnání přibylo. Za leden hlásí úřad práce 1808 lidí, kteří nepracují a v nástupu do zaměstnání jim nebrání věk ani zdravotní stav. Během posledního měsíce loňska evidoval úřad 1751 nezaměstnaných, tedy o 57 méně než v lednu.

Vlašimští ochránci přírody vrátili do přírody ptáky

Vlašim - Čtyři ptáky vypustili do volné přírody pracovníci Záchranné stanice ve Vlašimi. Šlo o dvě mladé labutě, jednu kachnu a volavku popelavou. Labutě i kachna měly poraněné dolní končetiny. Volavku přijali vysílenou.

Kotel vymění za automatický

Votice - Hospoda u Dáši v Srbicích bude vytápěná automatickým kotlem za 100 tisíc korun. Město Votice zaplatí 70 procent ceny, zbytek doplatí osadní výbor Srbice. To je podmíněno tím, že nájemce nebytového prostoru umožní dětem zdarma využívat sál v zimních měsících na volnočasové aktivity.

Spěšné vlaky do Prahy naplnili cestující na podzim

Benešov - Vlaky společnosti Arriva Transport vloni přepravily 104 tisíc cestujících mezi Prahou a Benešovem. „Spěšné vlaky mezi Prahou a Benešovem měly loni na jaře pomalejší nárůst počtu cestujících. Souvisí to hlavně s tím, že objednatelé stále nedovolili zapojení těchto vlaků do systému Pražské integrované dopravy, a proto v nich stále nemohou lidé využívat ani příslušný tarif," uvedl ředitel železniční divize Arrivy Jiří Nálevka. Trasa se začala výrazně plnit vloni na podzim. Naplněné bývají zejména ranní vlaky, roste i počet cestujících v odpoledních spojích. Původně dopravce začínal se sedmi páry spojů ve všední den. Od loňského prosince navýšil počet spojů, které zde konkurují vlakům Českých drah, na devět.