Peníze budou směřovat mimo jiného i do Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov, která chce zlepšit prostředí pacientům i personálu. Snaží se proto optimalizovat rozložení jednotlivých oddělení. Letos chce vybudovat nové dětské oddělení.

„To bychom chtěli v pavilonu chirurgie, vedle otorhinolaryngologie (ORL). Děti často převážíme z jejich oddělení v pavilonu interny kvůli vyšetření, které jsou na chirurgii, tedy z jedné budovy do druhé. Dětské oddělení se do nových prostor v sousedství ORL vejde a je tam i lepší návaznost na další medicínské obory," uvedl ředitel benešovské nemocnice Petr Hostek. Dodal, že nemocnice spolupracuje s nadací Chantal Poulain, která jim přislíbila spolupráci při tvorbě interiéru dětského oddělení.

„Naše nemocnice v letošním roce čeká řada významných investic, které mají společného jmenovatele. Tím je zlepšení komfortu pro pacienty i personál. Navazujeme tak na úspěšný loňský rok, a to jak z hlediska dokončených projektů v našich nemocnicích, tak z hlediska jejich hospodaření," řekl hejtman Středočeského kraje Miloš Petera.