„Je to den všech, pro které se stal motocykl součástí života, láskou i osudem. Jednodenní akce se koná na podporu motorkářů, kteří měli nehodu na motocyklu," prozradila organizátorka akce, fyzioterapeutka Rehabilitačního ústavu Kladruby Štěpánka Foxová s tím, že na sraz může dorazit kdokoliv, tedy i nemotorkáři. Cílem akce je podle jejích slov si nejen užít pohodový den se zajímavým programem, ale i pomoci některému z bikerů, který měl tento, nebo minulý rok nehodu na motocyklu.

„V loňském roce jsme opět chtěli vybrané peníze věnovat někomu, kdo měl nehodu na motocyklu, kterou sám nezavinil. Protože se nám ale sešly příběhy tři a my jsme nechtěli vybrat jen jeden z nich, znovu jsme přímo na 8. ročníku uspořádali anketu, kde jsme příběhy zveřejnili a nechali na těch, kteří přispěli, aby sami rozhodli, komu by se peníze měly věnovat," vysvětlila Štěpánka Foxová.

Nejvíce hlasujících (135) bylo pro to, aby peníze dostala malá Eliška, jejíž maminku srazil motorkář. Osmašedesát lidí by je věnovalo Danovi, motorkáři, který nedostal přednost a pětadvacet bylo pro to, aby se věnovaly rodině po Michalovi, který zahynul při nehodě na motocyklu dva týdny před 8. ročníkem Keep Respectu.

„Rozhodli jsme se proto, že vybraných 85 tisíc korun rozdělíme mezi všechny tři procentuálně podle počtu získaných hlasů. Tedy na 50, 25 a 10 tisíc korun. Víme, že peníze nezmění, co se stalo, nevrátí život, nenahradí poškozené zdraví, ale mohou alespoň trochu pomoci v momentální těžké životní situaci, ve které se kdykoli může ocitnou každý z nás," dodala organizátorka.

Návštěvníci již devátého ročníku motorkářského srazu se mohou těšit na opravdu pestrý program, který začne v 10 hodin dopoledne a skončí úderem jedenácté hodiny večerní. Asi největším zážitkem, jak pro samotné motorkáře, tak pro diváky bude spanilá jízda po okolí v délce dvaceti kilometrů. Na tu se motorkáři na svých strojích vydají v pravé poledne. Scházet nebude ani motoškola Míry Lisého, který předvede ukázky bezpečné jízdy na motorce, stuntriding show sporťáka Mirka Freye či noční ohnivá show.