Kdo a kde to bude na Benešovsku, se zatím neví a to i přes fakt, že pracovníci Městského úřadu Benešov na toto magické datum již přijímají žádosti na uzavření manželství.

„Já u sebe na radnici nemám na tento den zatím ani jeden pár. Celkově podalo žádost na příští rok už dvanáct párů, ale žádný na vámi dotazovaný termín,“ uvedla Dagmar Zoulová, vedoucí oddělení matrik Městského úřadu Benešov s tím, že nemůže posoudit, proč si nikdo tento den ještě nezamluvil.

Podobně je na tom i zámek Konopiště. Ani tam dosud nevědí, který pár bude mít v oddacím listě tolik jedniček. „Zatímco na příští rok už máme zhruba dvacet žádostí, na 11. listopadu žádnou svatbu hlášenou nemáme,“ řekla Radka Kmochová, administrativní pracovnice zámku Konopiště.

Proč tomu tak je, vidí Kmochová v tom, že se jedná o podzimní měsíc, kdy je svateb celkově méně, a také proto, že uvedený den je ještě příliš daleko. Svůj díl hraje i roli, že lidé příliš nevěří na pověry.

„I když je to pátek, zatím k nám nepřišel nikdo s tím, že by se chtěl brát zrovna jedenáctého jedenáctý dva tisíce jedenáct a navíc v jedenáct hodin,“ sdělila Marcela Povolná, matrikářka Městského úřadu Týnec nad Sázavou.

Všichni zamilovaní mají tedy šanci využít možnosti a magický datum si zarezervovat. Město Benešov sděluje, že bude tento den oddávat již od 9.30 a na radnici a zámcích Konopiště a Jemniště současně.