„Akce Ježíšku, prosím tě je založena na skutečných dopisech adresovaných Ježíškovi," vysvětlila na úvod jedna z trojice hlavních organizátorek Marta Slezáková s tím, že díky psaníčkům jsou splněná přání konkrétních dětí, a dárci mají jistotu, že se jejich dary dostanou do těch správných rukou.

Celé tři dny tak mohli lidé přicházet k ústřednímu stromu na benešovském Masarykově náměstí a ze seznamu přání podle svého uvážení a finančních možností vybírat dárky, které dětem ať už z Dětského domova Racek, tak domova v Sedlec Prčici sami koupí a odevzdají na stejném místě organizátorkám nebo na jeho pořízení poskytnou peníze.

„Děti si napíší buď sami, nebo s pomocí tet většinou tři přání a my se jim je snažíme splnit. Dohodnutý limit na vánoční dárek pro jedno dítě je tisíc korun, který by neměl přesáhnout," upřesnila druhá z organizátorek Daniela Bukovská.

Ježíšku, prosím tě má v Benešově už tradici. Proto není divu, že i sami obchodníci vychází trojici obětavých žen maximálně vstříc.

„Jeden chlapec si přál triko, jehož cena byla 240 korun. A my ho díky solidaritě prodejce pořídili za 150 korun. A takhle bych mohla pokračovat dál. Musím říct, že s benešovskými obchody máme skutečně jen samé úžasné zkušenosti," nešetřila slovy chvály Marta Slezáková, která s nápadem pořádat tuto akci přišla.

Spouštěčem byla prý růžová školní brašna, kterou Daniela Bukovská kdysi koupila své dceři. Té se ale nelíbila, v obchodě ji nebylo možné vyměnit a tak s ní obě ženy zamířily do DD Racek. Tam dalo slovo slovo, a protože Marta s Danielou věděly, že v některých městech úspěšně funguje Strom splněných přání, řekly si, že to zkusí také. A jak vidět, podařilo se.

„Není lepší poděkování než sledovat rozzářené oči těch dětí a jejich úsměvy. Proto neexistuje, aby některý dárek chyběl. Když je potřeba, dokoupíme ho ze svého," přiznala třetí nadšenkyně Ajka Maršíková a dodala, že Ježíšku, prosím tě je vlastně už taková generační záležitost, kdy dárky kupují i rodiny trojice dobrých duší a jejich děti se díky tomu prý naučily skromnosti.

„Chtěla bych moc poděkovat Martě, Daniele a Ajce za jejich nesmírnou obětavost a všem dárcům, díky kterým se našim dětem vyplnila jejich vánoční přání," uzavřela sobotní nadílku Hana Urbanová, ředitelka DD Racek.