„V úterý 21. ledna se tady sešla kolaudační komise a včera dopoledne mi písemně oznámili, že je zkolaudováno," uvedla s úlevou v úterý ředitelka Milada Rýdlová.

„Teď už můžeme tedy uklízet, stěhovat vybavení a nářadí a připravovat se na 17. února, kdy chceme začít fungovat," pokračovala ředitelka.

Jakmile opustili stavbu zedníci, nastoupili malíři. Ti se vrhli na schodiště, chodby, místnost sloužící k nejrůznějším výstavám a hernu. Ostatní prostory nejsou podle slov Milady Rýdlové v takovém stavu, aby nesnesly odklad do letních prázdnin.

„Ve středu odejdou malíři a pak už budeme jenom uklízet a vracet věci na původní místa," dodala šéfka DDM.To je také důvod, proč si budou pracovnice DDM v mezičasech, kdy nevedou zájmové kroužky uklízet sami. Prý to bude rychlejší než uklízečům ukazovat, kam co mají dát.

Úklid je poslední fází právě dokončené přístavby benešovského Domu dětí a mládeže v Poštovní ulici. Ta měla stát deset milionů korun a ukončena měla být už na podzim loňského roku. To se nakonec ale nepodařilo a děti za svými zájmovými kroužky mohou do „nového" DDM poprvé přijít až v pondělí 17. února.

„V devět hodin uděláme slavností otevření, ve dvanáct přijdou do herny první děti a ve 13 hodin začne kroužek gymnastiky," uvedla ředitelka Domu dětí a mládeže Benešov Milada Rýdlová.