„Na Čechticku se každý rok účastní vždy jeden kostel. V minulých letech to byly kostely v Borovnici, v Křivsoudově a v Čechticích. Letos se tedy dostává ke slovu nejmenší kostelíček a to ten ve Zhoři," vysvětlil jeden z aktérů zhořské Noci kostelů Jiří Foller s tím, že pořadatelé, hlavně z řad místních farníků, připravili program, kterým chtějí oslovit široké rozmezí návštěvníků.

Začátek komponovaného večera bude v 17 hodin a odstartuje jej přivítaní návštěvníků a prohlídka kostela. Potom dostanou příležitost ti nejmenší. V půlhodinovém pásmu písniček vystoupí dětská scholka, vedená Lucií Kletečkovou. V průběhu večera návštěvníci vyslechnou také vyprávění učitelky Hany Kapkové o historii kostela a celé vesnice. Vyprávění bude doprovázeno promítáním starých i nových fotografií ze Zhoře, Palčic i Jizbice.

„Jako nejdelší bod programu vystoupí učitelé Základní umělecké školy Vlašim. Luboš Průša (klarinet, saxofon), Pavel Kourek (klarinet, klavír), Jitka Mosesová (housle), Jitka Schůrková (violoncello). Tento kvartet přinese jistě umělecký i duchovní zážitek. Zazní skladby barokních a klasicistních autorů," poznamenal Jiří Foller.

Celá akce bude zakončená kolem 20. hodiny požehnáním. V prostoru před kostelem budou po celou dobu programu připravené panely s prezentací farnosti a malé občerstvení.

Hned v sobotu ráno se pak na Zhoři znovu sejde skupina poutníků, aby přešli přes hranice kraje i diecéze, do kraje Vysočina a českobudějovické diecéze. Začne se v 9 hodin mší svatou právě na Zhoři a skončí se v restauraci v Křešíně.

„Prochází se lesy kolem Černého rybníka, osadou Jelenov (Heršindol). Poutníci se budou modlit v kaplích v Čáslavsku a ve Štědrovicích. Na závěr v Křešíně navštíví kostel sv. Bartoloměje. Trasa měří devět kilometrů a až na malý úsek vede po asfaltce," popsal sobotní, v pořadí již čtrnácté putování Jiří Foller.

Názvy a doba jednotlivých putování
1. Putování do čtyř kostelů ⋌říjen 2007
2. OK pochod ⋌říjen 2008
3. Pochod svatého Pavla ⋌květen 2009
4. Putování po hřebenu ⋌říjen 2009
5. KSČ(M) stop ⋌červen 2010
6. Loretské putování ⋌říjen 2010
7. Okolo Křešína I. ⋌duben 2011
8. Od Mahlera po Wagnera ⋌říjen 2011
9. Okolo Děkanovic I. ⋌květen 2012
10. Okolo Křešína II.⋌ říjen 2012
11. Okolo Děkanovic II. ⋌říjen 2013
12. Okolo Čechtic ⋌květen 2014
13. Putování pod hůrou ⋌říjen 2014
14. Z pražské do budějovické diecéze⋌ květen 2015