To se čtenáři Benešovského deníku dozví už za necelé dva týdny.

Podle dosavadního stavu hlasů na webu to zatím vypadá na prvenství Kláry Jankovské ze Zdislavic. Té její fanoušci naklikali do dnešního dne přes čtrnáct set hlasů. V těsném závěsu je pak Alice Kubátová z Nesvačil, která má více než jedenáct set hlasů.

Co se týká hlasovacích kuponů vystřižených z tištěného vydání Benešovského deníku, tak ten dorazil do redakce zatím pouze jeden a na jméno Klárka Jankovská. Nic není ale definitivní. Do 30. září, kdy končí hlasování o Miminko srpna, zbývá ještě spousta času.

Proto neváhejte a hlasujte. Ať už prostřednictvím webu, tak pomocí hlasovacích kuponů, které vychází vždy v pondělí, ve středu a v pátek v tištěném vydání Benešovského deníku. Přestože mají novinové výstřižky stejnou hodnotu jako internetové hlasy, často rozhodnou o konečném vítězi.

A jak se vlastně vítězné miminko určuje?

Systém je následující. Hlasování se skládá z internetové a kuponové části. Po ukončení hlasování se obě umístění obodují a sečtou. První místo jeden bod, druhé místo dva body, třetí místo tři body, … Miminko, které má nejnižší součet bodů z obou částí hlasování vyhrává. Pokud mají miminka shodný počet hlasů, vyhrává to, které se umístí lépe v kuponové části soutěže.

Prozatímní pořadí
1. Klára Jankovská ⋌zhruba 1400
2. Alice Kubátová ⋌zhruba 1100
3. David Barda ⋌zhruba 450
4. Sofie Flejberková ⋌zhruba 150
5. Eliška Horáková ⋌zhruba 70
6. Karolína Šedivá ⋌zhruba 60
7. Marie Pužejová ⋌zhruba 40
8. Anna Hladíková ⋌zhruba 20
9. Adam Glezgo ⋌zhruba 15
10. Michal Mareš ⋌zhruba 10