Huňáč, který přicestoval ze Zoologické zahrady Lešná u Zlína je nástupcem nedávno uhynulého Kazimíra, ale především nedílnou součástí zámku. K jeho výběhu vedou kroky snad každého návštěvníka bývalého domovského sídla Františka Ferdinanda d´Este.

Další pozitivní zprávou je oprava střechy na jednom z panelových domů v ulici Na Bezděkově. Podle slov Michala Budlovského, stavebního technika Stavebního bytového družstva Benešov se jedná celkem o tři střechy, které družstvo nechává v tomto týdnu opravovat. „Kromě střechy domu Na Bezděkově se opravuje ještě další ve Vlašimské a v ulici Jiřího Franka,“ vysvětlil Budlovský.

Včera mohli také lidé v ulicích města potkat například studenty benešovského gymnázia, kteří v zářivě žlutých trikách nabízeli za dvacet korun kytičky. Každý, kdo si žlutý květ koupil, tak podpořil Celostátní sbírku ligy proti rakovině. Mottem: „Riziko rakoviny tiše tiká v každé české rodině,“ se snaží Liga proti rakovině Praha přimět každého z nás, aby se zamyslel nad svým postojem k vlastnímu zdraví.

Ne všechny zprávy jsou ale pozitivní. Jednou takovou je již delší dobu propadlý kryt odvodňovacího žlabu před vchodem do porodnice v Nemocnici Rudolfa a Stefanie. „Jak to s opravou vypadá vám bohužel nedokážu odpovědět, ale v každém případě na to okamžitě upozorním technického náměstka,“ uvedla Lenka Čaplická, asistentka ředitele benešovské nemocnice. „Dneska má technický náměstek dovolenou, ale hned zítra s ním o tom promluvím a dáme to do pořádku,“ slíbil ekonomický náměstek Filip Zítko.