Jsou v dezolátním stavu a jediné, co s nimi nemocnice udělala je, že tam dala červenobílou pásku, aby na ně lidi nevstupovali,“ volal do redakce Benešovského deníku rozhořčený pacient Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov s nadějí, že když se to objeví v novinách, zodpovědní pracovníci se postarají o jejich opravu. Jméno ale odmítl sdělit.

Redaktoři Deníku dojeli anonymní telefonát ověřit a zjistili, že se skutečně zakládá na pravdě.

Nicméně zmiňované schody nejsou jedinou přístupovou cestou do budovy. Dojít ke vchodovým dveřím přijímací kanceláře a biochemické laboratoře se dá i po bezbariérovém přístupu, který je z boku pavilonu.

Postoj nemocnice se ale redakci do uzávěrky čtvrtečního vydání novin nepodařilo zjistit. Osoba, která jediná mohla vše uvést na pravou míru byla celý den nedostižitelná. „To se musíte obrátit na technického náměstka Jana Kolbabu,“ uvedla Lenka Čaplická, asistentka ředitele nemocnice.

„Ale v kanceláři ho nezastihnete. Dnes má kontrolní den, takže tam není a ani vám nezvedne mobil. Jedině mu pošlete e–mail a on vám odpoví. Já mu to připomenu,“ slíbila Čaplická s přesvědčením, že zcela jistě odpoví.

„Musí. Dneska je tady totiž poslední den. Potom má dovolenou,“ dodala Čaplická.