Celý večer a noc v Rabyni zněly latinskoamerické rytmy. Každý si tu tentokrát na novém venkovním parketu mohl zatančit salsu, bachatu, kizombu a zouk. Letos šlo navíc o 10-ti leté výročí této skvělé akce. Atmosféra byla parádní, účast byla vskutku velká. Do půlnoci byl taneční parket totálně zaplněn. Přijeli sem lidé i z větší dálky. Kromě lidí z Prahy sem přijeli tanečníci z Klatov, Plzně, Příbrami i Liberce. Potkal jsem i několik cizinců.

Program se postupně rozjížděl už od raného odpoledne. Většina účastníku se nejdříve opalovala na slunci na travnaté pláži, poté svlažila své tělo v řece, zaplavala si a šla si dát drink na bar. V baru na tanečníky čekaly kubánské drinky a vše obklopovala latinskoamerická atmosféra. V Music Baru Egypt se člověk mohl nechat obsloužit příjemnou obsluhou a dát si asi 8 druhů pizzy, párek, točené pivo, limonádu nebo ledový čaj. Jen ta fronta byla trvale dlouhá. Kdo si nevybral uvnitř v Music Baru Egypt, mohl si ještě venku dát grilované speciality. Já většinou volím grilovaný hermelín.

Jak potemněla obloha, hudba i rytmus přidaly na intenzitě. Objevilo se i více lidí, po kubánských drincích a pivu už byly tanečníci více uvolnění. Počala vlna náhodného seznamování a rozvlnění těl v prvních rytmech salsy. Po několika písních se střídaly rytmy salsy a bachaty, později jste mohli rozvlnit své tělo v zouku.

Tančilo se dlouho přes půlnoc. Někteří tančili až do rána. Spousta účastníků přespala v kempu ve stanech či v autě. Zhruba okolo 10. hodiny dopoledne druhého dne tanečníci plni zážitků postupně odjížděli z kempu.

Už se těším na další rok a věřím, že si to všichni opět užijeme.

Petr Ptáček

Otevřený šampionát minikoní v Opřeticích.
OBRAZEM: Krytou jízdárnou v Opřeticích běhali minikoně i jejich chovatelé