Starosta, mimo jiného, zastupuje město i ve valných hromadách Dobrovolného svazku obcí Bene-bus, Úpravně vody Želivka a je také v představenstvu stavebního družstva Sicom Benešov.

Místostarosta Jiří Švadlena je tím, kdo dohlédne na sestavování rozpočtů, má na starosti investice města a je také odpovědný za čerpání fondů z EU a dotací z ministerstev. V jeho gesci je i kultura a sport, školství, jednání s VHS a „patří" mu i technické služby, KIC a MSZ Benešov. A také zastupuje město ve správní radě Dobrovolného svazku obcí Přivaděč Javorník Benešov.

Místostarostka Táňa Bruková, se na radnici postará o oblasti životního prostředí, sociální péče, bytového hospodářství a nebytových prostor v majetku města. Její kompetence zahrnují také Muzeum umění a designu a pečovatelskou službu. V její kompetenci je i práce s pěti osadními výbory – Boušice, Červený Dvůr, Dlouhé Pole a Okrouhlice, – Úročnice, – Bedrč, – Buková a Vidlákova Lhota a – Pomněnice. Město bude místostarostka zastupovat v Dobrovolném svazku obcí Obecní lesy Benešovska.


Při tiskové konferenci představitelé města připomněli také nezměněné kompetence tajemnice Městského úřadu Benešov, Miluše Stibůrkové. Ta je stále „ředitelkou" úřadu a plní úkoly zástupce statutárního orgánu zaměstnavatele ve vztahu k zaměstnancům města s výjimkou Městské policie Benešov. Má na starosti právní, personální a mzdové záležitosti, výkon státní správy v přenesené působnosti a správu úřadu, kterou nemá ve svém popisu práce starosta Benešova.