To je v tuto chvíli neznámá, i když se počet zpěváků, kteří se už ve středu 10. prosince sejdou na benešovském Masarykově náměstí, dá celkem snadno odhadnout.

„Náš sbor bude mít přibližně patnáct členů," potvrdil ředitel benešovské Základní umělecké školy Josefa Suka Václav Turek.

Právě ZUŠ Benešov a především hlasivky členů dětského sboru doprovozeného hrou na klávesy, vytvoří základní zvuk jedinečného předvánočního koncertu.

Další, neméně podstatnou a zdaleka ne poslední složkou velkého lidového sboru, budou i malí zpěváčci tělesa vytvořeného dětmi z Mateřské školy Berušky v benešovské Táborské ulici.

„Na náměstí nás bude kolem třiceti," odhaduje počet malých pěvců Mirka Kheková, učitelka z MŠ Berušky.

Kromě dětí ze ZUŠ Josefa Suka a MŠ Berušky se ke zpívání přidají také rodiče dětí a samozřejmě i redaktoři Benešovského deníku.

A zpívat koledy budou moci i ti, kteří cíleně, nebo jen tak náhodou, přijdou v ten správný čas na Masarykovo náměstí. Vánoční zpěvy, které ve středu 10. prosince v Benešově a vlastně v celé České republice zazní v jeden čas, každý určitě dobře zná. Budou to koledy Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel a Pásli ovce Valaši.

Ale ani odeznění posledně jmenované písně nebude konec zpívání na Masarykově náměstí. Na závěr totiž zazní už zlidovělá skladba Jaromíra Vomáčky a textaře Zdeňka Borovce, Veselé Vánoce. Že neznáte?

Ale ano, vždyť je to přece ta písnička, kde se zpívá: Vánoce, Vánoce přicházejí, zpívejte přátelé, po roce Vánoce, Vánoce přicházejí, šťastné a veselé.