Zdeněk Krejcárek,
Přestavlky u Čerčan

Zdeněk Krejcárek, Přestavlky u Čerčan

To, že je zakázané prodávat alkohol s vyšším podílem lihu nad 20 procent mi vůbec nevadí, protože já piji víno. A když už jsem si někdy výjimečně tvrdý alkohol dal, tak Becherovku. V každém případě si ale myslím, že tento zákaz byl potřeba. Kvůli lidským životům. Pokud se nepletu, tak už zemřelo devatenáct lidí. A to je dost alarmující počet.


Jiří Čuta,
Vranov

Jiří Čuta, Vranov

Alespoň se pozná, kdo pije a kdo ne. Já jsem si sice občas panáka vodky nebo ferneta dal, ale to, že je to v současně době zakázané mi absolutně nevadí. Klidně se bez alkoholu obejdu. Myslím si ale, že prohibice nic neřeší. Nic pozitivního to nepřinese. Naopak to bude další důvod, jak s tvrdým alkoholem podvádět. Mělo by se hledat jiné řešení.


Jiří Šusta,
Vranov

Jiří Šusta, Vranov

Jestliže je pití všeho, co má větší obsah alkoholu než 20 procent životu nebezpečné, tak s tím souhlasím. Občas jsem si dal panáčka rumu. Tak si ho teď nedám. Já to k životu nepotřebuji. Dám si pivo a to mi stačí. Určitě souhlasím s tímto krokem. Než by se další lidi trávili, je lepší tomu předejít tímto, možná pro některé nepopulárním nařízením.


Petr Adler,
Chocerady

Petr Adler, Chocerady

Je to správné. Než aby zase někdo nezemřel, je lepší pití alkoholu zakázat. Pravda, když byla nějaká příležitost, panáka jsem si také dal. Ale teď, když se to nesmí, klidně se bez toho obejdu. Pivo je lepší. Zdravější, zažene žízeň a je to jistota, že vám po něm nic nebude. Jestli byla prohibice nutná nevím. V každém případě bylo potřeba s tím něco udělat.