„Školáky zaujal shluk lidí před obchodem. Na zemi ležel člověk a z hlavy mu tekla krev," líčí Lenka Morávková z kanceláře týneckého starosty událost z konce ledna s tím, že se po zjištění, co se stalo, František zeptal přítomných dospělých, zda někdo z nich už přivolal záchrannou službu. Jeden ze seniorů sice školákovi odpověděl kladně, ale záchranku stejně nepřivolal, protože se prý nedovolal.

„Lidé tam říkali, že je to nějaký místní obejda a že pije," popisuje František atmosféru na místě úrazu s tím, že hned, jak zjistil, že sanita ještě nejede, volal zdravotní záchranáře na tísňové lince 155.

„Pán komunikoval, chtěl se postavit a lidé kolem mu s tím i pomáhali. Vysvětlil jsem jim ale, že to není dobře, že by mohl mít i poranění páteře. Potom na místo přišel otec zraněného, začal synovi ránu na hlavě čistit sněhem a chtěl ho odvést. Nechal toho teprve poté, co jsem mu řekl, že v případě, že bude pokračovat, přivolám policii," vypráví František Podaný na nahrávce, kterou má Deník k dispozici.

Celý článek najdete v tištěné podobě Benešovského deníku s datem vydání 20. února.