I když se nejednalo o mistrovský ani pohárový zápas a Benešov není Ostrava, vyhodnotili policisté už předem tohle utkání, jako rizikové.

„Bylo to na základě zjištěných poznatků a informací,“ potvrdila mluvčí benešovské Policie ČR Veronika Čermáková s tím, že se do bezpečnostního opatření zapojili policisté z Benešovska i dalších okresů, pořádkové jednotky krajského ředitelství policie a benešovští strážníci.

Cílem bylo zajištění veřejného pořádku a bezpečnosti na stadionu i v jeho okolí. To všechno proto, že do Benešova zamířilo také na pět stovek fanoušků Sparty. Jeden z nich ničil zařízení stadionu, když se věšel za pletivo plotu. Případ rázně a rychle uzavřeli strážníci, i když tím to pro viníka neskončilo.

Příprava: Benešov - Sparta Praha
V Benešově hrála Sparta přesně po čtvrtstoletí

V areálu stadionu ale strážníci řešili ještě jeden incident. „Dva fanoušci Sparty se dostali do problémů s pořadateli, ale díky včasnému zásahu strážníků nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání,“ uvedla policejní mluvčí.

„Byla jsem na stadionu a docela mě zaskočilo, kolik policistů a strážníků řešilo tuhle drobnost. Je dobře, že se nic dalšího nestalo, ale myslím si, že počet nasazených byl přehnaný,“ míní Jiřina, vlašimská fanynka Sparty.

Slova chvály má naopak předseda SK Benešov Tomáš Novák. „To, jak rychle a profesionálně vyřešili rodící se konflikt, zaslouží dík,“ řekl.

Po utkání policisté pražské fanoušky doprovodili k autobusu a odjezd proběhl bez problémů. „Policie České republiky v rámci bezpečnostního opatření neřešila žádné protiprávní jednání,“ dodala mluvčí.

Rekonstruované neurologické oddělení.
Zrekonstruované neurologické oddělení začalo sloužit pacientům