To je zkrácené znění paragrafu 151 Trestního zákona, který se podle policistů vztahuje na řidiče černé Škody Fabia. Ten ve Vlašimi ujel od dopravní nehody.

Událost se stala sice už 
v pondělí 23. června, ale od té doby policisté po motoristovi 
v černém voze pátrají marně.

„Ke střetu automobilu s motocyklem Yuki krátce před třináctou hodinou naštěstí nedošlo, přesto motocyklista havaroval, zranil se a řidič fabie z místa ujel," uvedla mluvčí policie Eva Stulíková.

Ke kolizní situaci došlo v Lidické ulici. Třiadvacetiletý motocyklista projížděl směrem k Riegrově ulici a v úseku, kde je mírné klesání, mu do jízdní dráhy, z místa ležícího mimo komunikaci, náhle vjela černá Škoda Fabia.

„Motocyklista se snažil zabránit střetu, strhl řízení vlevo a havaroval. Při pádu utrpěl lehká zranění a po ošetření v nemocnici ho zdravotníci propustili do domácího léčení" potvrdila benešovská policejní mluvčí Eva Stulíková.

Alkohol motocyklisty policisté při testu nezjistili, škodu odhadli na deset tisíc korun.

Řidič černé Škody Fabia z místa události ujel směrem do Havlíčkovy ulice, aniž by zraněnému poskytl první pomoc a zůstal na místě až do příjezdu policie.

„Přes veškerá šetření se nám dosud nepodařilo zjistit totožnost řidiče fabie. Hledáme proto svědky události," připomněla mluvčí Policie ČR Benešov Eva Stulíková.

V této souvislosti se právě proto policisté obracejí zejména na obyvatele Vlašimi, kteří se v pondělí dne 23. června krátce před třináctou hodinou pohybovali v prostorách ulic Luční, Lidické, Riegrovy a Havlíčkovy a jejich blízkém okolí, a mohli by poskytnout případná svědectví k celé události, aby se neprodleně obrátili na linku 158.

„Stejně tak přivítáme jakékoliv poznatky k samotnému majiteli černé fábie," dodala mluvčí benešovské policie Eva Stulíková.