Mladík coby spolupachatel navíc dívce také půjčil oblečení a plynovou pistoli. Oběti si oba dva pachatelé tipovali náhodně. Za trestný čin loupeže jim teď hrozí až několikaleté tresty.

Dvě ženy ve věku třiapadesát a šedesát let přepadl neznámý pachatel v pondělí 13. března v podvečerních a večerních hodinách nedaleko Netvořic a v Benešově. O incidentech informoval také Benešovský deník.

Soud s Milanem Musilem, který za úmyslný a další nedbalostní trestný čin odešel od Okresního soudu Benešov s šestiletým nepodmíněným trestem. Rozsudek zatím není pravomocný.
Úmyslně najel do cyklisty, dostal šest let. Rozsudek je zatím nepravomocný

Kriminalisté po útočníkovi pátrali přibližně čtrnáct dní. Všechno nejprve nasvědčovalo tomu, že podle popisu, který získali od obou poškozených žen, hledají mladého muže. “Ke spolupráci jsme přizvali i veřejnost. Nakonec jsme byli úspěšní. Pachatele se nám v relativně krátké době podařilo odhalit,” uvedla mluvčí státní policie Eva Stulíková.

Odhalení pachatele ale přineslo nečekaný obrat. Nejednalo se totiž o mladíka, jak původně kriminalisté předpokládali, ale o dívku, navíc v mladistvém věku. Ta se k oběma činům doznala. Pistole, kterou v obou případech použila k zastrašení svých obětí, byla plynová. Půjčila si ji od svého dvacetiletého kamaráda, stejně jako oblečení, které měla při přepadeních na sobě. Mladík jí pak pomáhal i tím, že ji vozil autem a oběti si náhodně tipovali. Vybírali si osamělé ženy, aby neměli žádné svědky. Mladík vždy zastavil v jejich blízkosti, dívka k nim pak přistoupila a pokusila se je okrást. Ani v jednom případě ale neuspěla.

Ilustrační foto.
Muž ohrožoval na Benešovsku zbraní dvě ženy

Vzhledem k tomu, že dívce je teprve sedmnáct let, sdělili jí kriminalisté, jako mladistvé, provinění z trestného činu loupež, za který jí hrozí poloviční trestní sazba, tedy pět let odnětí svobody. Mladíka v souladu s trestním řádem obvinili z napomáhání k tomuto trestnému činu. Ten už by ale za mřížemi mohl strávit deset let. Oba jsou vyšetřovaní na svobodě. Plynovou zbraň kriminalistům dívka vydala dobrovolně při svém zadržení.