Na nějakou chvíli zůstal neobjasněný případ krádeže v provozovně rychlého občerstvení v benešovské Tyršově ulici ze dne 6. února letošního roku. V ten den se totiž z tamní pokladny ztratila tržba ve výši přesahující 16 tisíc korun. Pachatele přitom zachytily bezpečnostní kamery v prostorách prodejny. „Z nich bylo patrné, že se zde ukryl na pánských toaletách a vyčkal až do zavírací doby. Po krádeži místo opustil oknem na WC,” uvedla mluvčí benešovské policie Eva Stulíková.

Radnice v Benešově.
KRÁTCE: Studie na úřadu odhalí novou podobu okraje Benešova

Ihned po zhlédnutí záběrů policisté věděli, o koho jde. Se čtyřicetiletým cizím státním příslušníkem měli totiž co dočinění již v minulosti. Dobře věděli, že se dopustil několika drobných krádeží v různých prodejnách po Benešově. Otázkou bylo jen vypátrat, kde se právě nachází.

Po zhruba měsíci byli policisté přivolaní do budovy vlakového nádraží v Benešově. Jakýsi muž a žena měli ve vestibulu ztropit výtržnost tím, že se vzájemně napadali a poškodili přitom vstupní dveře do budovy. „Jednatřicetiletá žena měla navíc urážet pracovnici za přepážkou vulgárními výrazy a chystala se poničit i výdejní okno. Muž poté vyšel na ulici Nádražní, kde na křižovatce s ulicí Jiráskova rukou rozbil skleněnou výplň výlohy jedné soukromé společnosti a způsobil jí tak škodu více než 5 tisíc korun,” doplnila Eva Stulíková. V tu chvíli už jej policisté na místě zadrželi a následně eskortovali do protialkoholní záchytné stanice. Nadýchal jim totiž bezmála tři promile alkoholu.

Všechny tyto excesy vyřešili policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělením podezření oběma aktérům zmíněných incidentů. Jednatřicetiletá žena tak nyní čelí podezření z trestného činu výtržnictví a poškození cizí věci. Její společník je mimo vandalství navíc podezřelý z trestného činu krádež. Do doby, než o jejich osudu rozhodne soud, zůstávají na svobodě. Za mřížemi by mohli strávit až několik let.

Ilustrační fotografie.
Ve Voticích nesmějí pít nepřevařovanou vodu