Policisté proto pátrají po muži (fotografie), který v obchodním domě v Sázavě platil odcizenou platební kartou. Událost se stala v sobotu 17. června krátce před desátou dopolední. "Kartu spolu s dalšími věcmi odcizil téhož dne dosud neznámý pachatel z modré Škoda Felicie combi zaparkované na parkovišti v sázavské Poznaňské ulici," uvedla Eva Stulíková z tiskového oddělení státní policie v Benešově.

Současně si odnesl i mobilní telefon značky Nokia Lumia včetně paměťové karty s 32 GB, pánské hodinky značky Xiaomi a finanční hotovost ve výši 800 korun. Majiteli tak způsobil škodu bezmála pět tisíc korun. "Zloděj, který se do vozidla vloupal, může být totožný s mužem, který v prodejně platil odcizenou platební kartou. Může se ale také jednat o dvě zcela odlišné osoby," doplnila Eva Stulíková.

Ilustrační foto
KRIMI MIX: Řešili násilí a podvody

Policie proto vyzývá všechny případné svědky, aby se co nejdříve přihlásili. Přivítají jak poznatky k samotnému vloupání do vozidla, tak i poznatky k totožnosti muže platícího v obchodě. Jeho podobu zaznamenaly kamery umístěné v prostorách prodejny. Jedná se o muže ve středním věku, který byl oblečen do tmavě modrého trika s krátkým rukávem a modrých džínů. Na nohou měl černé boty a na hlavě černou kšiltovku. Na zádech nesl černý batoh. Platil kartou VISA.

Případná oznámení přijmou policisté obvodního oddělení Sázava osobně nebo na telefonu: 974 871 730, anebo operátoři na bezplatné lince tísňového volání 158.

Celý případ policisté vyšetřují jako trestný čin krádeže vloupáním a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. V případě, že bude pachatel dopaden a odsouzen, mohl by strávit za mřížemi až dva roky.

Typ odcizených motorek je znatelný z této fotografie.
Čtyři motocykly v hodnotě milionu ukradli z prodejny