Symbol, na rozdíl od originálu, znázornil ale zrcadlově otočený.

„Kamera bezpečnostního systému pachatele zaznamenala, ale vzhledem k době pořízení záznamu, z něj zatím konkrétní osobu nedokážeme identifikovat," přiznal Jaroslav Trojánek, vrchní strážník Městské policie Benešov s tím, že případ město předalo k došetření Policii České republiky, která bude skutek šetřit jako trestný čin poškozování cizí věci.

Malůvku vyvedenou v modré barvě krátce po jejím vytvoření z chodníku odstranila na pokyn Technických služeb Benešov najatá firma. Výbrusem se ale hákový kříž spíš zviditelnil a je nyní nad slunce jasné, že ani déšť vzniklý reliéf nesmyje. S největší pravděpodobností město nechtěnou atrakci definitivně odstraní až při výměně vybroušených betonových kostek.

Jak uvádí otevřená encyklopedie Wikipedia, svastika se jako náboženský symbol používá v mnoha kulturách po celém světě a je to symbol používaný prakticky ve všech filosoficko – náboženských učeních indického původu – v buddhismu, hinduismu i v džinismu. Ve všech těchto náboženstvích je hákový kříž mnohoznačným symbolem, ale obecně je chápána jako symbol štěstí.

Asi právě proto svastiku často používali na svých strojích bojoví letci. Například finští a lotyšští. Ale používaly ji v meziválečném období i některé americké vojenské jednotky nebo armáda Polska. Hákový kříž měl ve znaku také kanadský hokejový tým. V roce 1917 ruská prozatímní vláda natiskla bankovky, na kterých byla zobrazena pravotočivá svastika. Bankovky se však nedostaly nikdy do oběhu. Pravotočivá svastika byla oficiálně přijata jako symbol Národně socialistické německé dělnické strany v roce 1920.