Video, na kterém dívka tluče basebalovou tyčí do polštáře a má si přitom představovat konkrétní představitele různých etnik, či náboženských skupin, se objevilo na sociální síti, kde ho dotyčný sám zveřejnil. „Jdeš zbít polštář? A budeš si představovat, že to je cikán nebo muslim?“ ptá se na nahrávce muž. „Tak! Dej mu, pořádně,“ vybízí děvčátko, ale když se dítě nechá strhnout k sérii ran, brzdí ho. „Počkej, jenom mu zlom pár kostí, nezabij ho,“ radí. Nakonec se ještě muž dcery ptá: „Co jsou cikáni?“ Dítě na jeho otázku odpoví vulgarismem.

Proti podezřelému tak zahájili policisté trestní stíhání. Vyšetřován je ale na svobodě. Pokud by byl odsouzen, mohl by za mřížemi strávit až tři roky. „S takovým případem jsem se za celé roky své praxe ještě nesetkala. Dítěti hrozí ohrožení psychického vývoje. Je to velice vážné,“ řekla k události psycholožka Anna Balatová.

V srpnu se k případu vyjádřila i ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová, která byla z videa otřesena. Podobná videa se k ní dostala jen z některých arabských zemí, kde děti vyjadřují nenávist k Židům.

Ilustrační foto.
Pozor! Podvodníci kradou přes sociální síť peníze